24/07/2021

Εμβολιο: Εμπαιγμός και ταλαιπωρία των ηλικιωμένων λόγω έλλειψης προσωπικού στα κέντρα εμβολιασμού

Μετά τις σύριγγες που ξέχασαν να παραγγείλουν για τα εμβολια, τωρα σκάει και άλλο πρόβλημα. Ξέχασαν να τοποθετήσουν προσωπικό στα εμβολιαστικά κέντρα που είχαν εξαγγείλει.

Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε οι εμβολιασμοί των πολιτών άνω των 85 ετών να γίνονται μόνο στα νοσοκομεία και όχι στα πολυδιαφημισμένα 1.018 κέντρα εμβολιασμού που είχαν δημιουργηθεί από το υπουργείο Υγείας.

Απο,ότι φαίνεται το κυβερνητικό σχέδιο για τους εμβολιασμούς φτιάχτηκε εντελως πρόχειρα και εγείρει σημαντικά ερωτήματα:

Πρώτον, τώρα κατάλαβαν στο Μαξίμου ότι έχουν καταστρώσει ολόκληρο πλάνο εμβολιασμού χωρίς γιατρούς που να μπορούν να το υλοποιήσουν; Αν η απάντηση είναι θετική, τότε προκύπτει κυβερνητική ανικανότητα. Ειδάλλως, μιλάμε για εγκληματική αμέλεια.

Δεύτερον, αυτή η εξέλιξη θα πάει πίσω το -ήδη αργοπορημένο- σχέδιο εμβολιασμού; Η κυβέρνηση, από την έναρξη της συζήτησης για το εμβόλιο, έχει τάξει… λαγούς με πετραχήλια, ωστόσο οι πολίτες βλέπουν σταδιακά τα κυβερνητικά στελέχη να «μαζεύουν» τις δηλώσεις τους. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόσφατα είχε παραδεχτεί ότι οι δόσεις και οι δομές για τον εμβολιασμό είναι λιγοστές, αφού από τα 1.018 κέντρα λειτουργούν μόνο 233.

Τρίτον, μήπως η έλλειψη προσωπικού ήταν ο λόγος που η χώρα ακύρωσε την παραγγελία εμβολίων την τελευταία στιγμή; Η χώρα μας είναι εκτεθειμένη στον ιό εδώ και πολύ καιρό και η κυβέρνηση παρουσιάζει το εμβόλιο ως «ασπίδα». Αν θέλει, λοιπόν, να υποστηρίξει αυτή την άποψη, όφειλε να προσλάβει προσωπικό, για να στελεχώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού.

Η νέα, αιφνίδια απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αναστάτωση στα νοσοκομεία, τα οποία δέχονται τρομακτική πίεση όλο αυτό το διάστημα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και στον εμβολιασμό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ