Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην Αττική – Η πρόβλεψη Αρναούτογλου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Χιόνια και χαμηλές θερμοκρασίες ακόμα και στην Αττική – Η πρόβλεψη Αρναούτογλου

Κακοκαιρία «Λέανδρος» – Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια – Η πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου

Ιδιαίτερα ισχυρό αναμένεται να είναι το νέο κύμα κακοκαιρίας που ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης με κύριο χαρακτηριστικό τις χαμηλές θερμοκρασίες και τα χιόνια. Ειδικότερα, σύμφωνα με το meteo ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από το βράδυ. Η νέα κακοκαιρία πήρε το όνομα «Λέανδρος».

Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, ύψος το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των μεταβολών της θερμοκρασίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα. Ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες (παρουσιάζονται με μπλε σκίαση) θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 18/1.

Οι θερμοκρασίες κοντά στην επιφάνεια θα πέσουν σε αρνητικές τιμές ακόμη και στα πεδινά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας με μεγαλύτερο υψόμετρο θα σημειωθεί ολικός παγετός από το Σάββατο 16/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Η μέγιστη θερμοκρασία που αναμένεται από την Τετάρτη έως τη Δευτέρα:

thermokrasies

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1. Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

Έκτακτη ενημέρωση από τον Σάκη Αρναούτογλου

Για το ενδεχόμενο χιονοπτώσεων μίλησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου. Όπως ανέφερε όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, ενώ σημείωσε πως τα προγνωστικά μοντέλα ακόμα δεν έχουν καταλήξει ως προς τα ακριβή χαρακτηριστικά και την πορεία του βαρομετρικού χαμηλού. Τόνισε πως η εικόνα θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου.


Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

«ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!

Με μεγάλο ερωτηματικό ο καιρός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στη χώρα κυρίως όσον αφορά στις περιχές όπου θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, καθώς το τσουχτερό κρύο είναι δεδομένο για τις περισσότερες περιοχές και κυρίως για την κεντρική και βόρεια Ελλάδα!

Φίλες και φίλοι δεν έχει αλλάξει τίποτα σε σύγκριση με αυτά που είδατε χθες στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ 3 όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού μέχρι και την Παρασκευή, από πλευράς φαινομένων αλλά και από πλευράς θερμοκρασίας η οποία θα πέσει αισθητά μέχρι και την Κυριακή, για να παρουσιάσει σταδιακή άνοδο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας!

Όμως κατά την ταπεινή μου άποψη η πρόγνωσιμότητα αν και λίγες μέρες πριν, παραμένει αρκετά χαμηλή όσον αφορά στο ποιες περιοχές, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα επηρεαστούν από χιονοπτώσεις οι οποίες κατά τόπους δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Τα σενάρια παραμένουν πολλά τόσο για τη Βόρεια όσο και για την κεντρική και νότια Ελλάδα! Θεωρώ λοιπόν πως θα πρέπει να περιμένουμε και τα στοιχεία της Πέμπτης 14/1 για να έχουμε μία καλύτερη και πιο συγκεκριμένη εικόνα όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο!!

Με εκτίμηση»

ΧΙΟΝΙΑ ΧΙΟΝΙΣΕ ΕΠΕΣΕ ΧΙΟΝΙ ΑΘΗΝΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ