31/07/2021

Δημοσκόπηση – εκδίκηση του Θεοδωρικάκου: Μαύρο στον Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό!

Στην πρόθεση ψήφου φυσικά η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη πολιτική δύναμη, παρά τις πτωτικές τάσεις, λόγω της πλήρους ανυπαρξίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Η ρωγμή όμως στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη και πλήρης αποδοκιμασία για τον πρόσφατο ανασχηματισμό είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της σημερινής δημοσκόπησης της Prorata.

Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, οι αρνητικές γνώμες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ταυτίζονται με τις θετικές. Τον Απρίλιο του 2020 για παράδειγμα, υπήρχε μία ψαλίδα 16 μονάδων υπέρ της θετικής οπτικής για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, η οποία εξανεμίστηκε πλήρως.

Δημοσκόπηση Κυριάκος Μητσοτάκης PRORATA

Το πλέον απαξιωτικό στοιχείο όμως για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, είναι η άποψη των πολιτών για τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό. Ένα πρωτόγνωρο δημοσκοπικό εύρημα, διότι είθισται κάθε ανασχηματισμός να δίνει μία ανάσα στην εικόνα της κυβέρνησης, πριν την φυσιολογική φθορά που έρχεται με την πάροδο του χρόνου στα πρόσωπα που κατέχουν κυβερνητικές θέσεις.

Εδώ συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Για πρώτη φορά ένας ανασχηματισμός γίνεται δεκτός με τόσο αρνητικά συναισθήματα από το εκλογικό σώμα. Ακόμα και από τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές του κυβερνητικού σχηματισμού!

2A0EE89B 62F5 4C72 9E62 5D0031E2C38A

Μόλις το 23% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από τις επιλογές του πρωθυπουργού, ενώ απόλυτη ικανοποίηση δηλώνει μόλις το 5%!
Το γεγονός ότι ο ανασχηματισμός είναι αποκλειστικά επιλογή του πρωθυπουργού, η λαϊκή αποδοκιμασία για τις επιλογές του, αποτελεί την πρώτη σοβαρή ρωγμή στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το συγκεκριμένο δημοσκοπικό εύρημα πάντως δεν μπορεί να ταυτιστεί με το κλίμα της υπόλοιπης δημοσκόπησης. Κάτι που προξενεί εύλογη απορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ