Με τουρκικά ψέματα προώθησαν το κινεζικό εμβόλιο!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To κινεζικό εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού CoronaVac, που ανέπτυξε η Sinovac, δεν φαίνεται να είναι τόσο αποτελεσματικό όσο παρουσιαζόταν. Ερευνα στη Βραζιλία έδειξε ότι τελικά η αποτελεσματικότητα του ίσα που ξεπερνάει το 50%, που θεωρείται το όριο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την έγκριση κάποιου εμβολίου.
Οπως αναφέρει η «Wall Street Journal», προ μηνών ερευνητές στην Τουρκία είχαν υποστηρίξει ότι το κινεζικό εμβόλιο ήταν αποτελεσματικό κατά 91,25%, ενώ πρόσφατα ερευνητές στην Ταϊλόνδη, όπου έχουν ήδη αρχίσει οι εμβολιασμοί με το CoronaVac, μείωσαν την αποτελεσματικότητα του στο 65%. Την περασμένη εβδομάδα το δημόσιο ινστιτούτο της Βραζιλίας Butantan Institute ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο CoronaVac, σύμφωνα με τις δικές τους κλινικές δοκιμές, ήταν αποτελεσματικό κατά 78% και, μάλιστα, προσφέρει προστασία από τις βαριές μορφές της Covid-19.
Ωστόσο, μετά τον γενικό ξεσηκωμό ερευνητών στη Βραζιλία, που απαιτούσαν μεγαλύτερη διαφάνεια στα στοιχεία της κλινικής δοκιμής, το Butantan Institute αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι για να βγάλει το ποσοστό 78% χρησιμοποίησε δεδομένα μόνο από ασθενείς που πέρασαν ελαφρά την Covid-19. Οταν ενσωμάτωσαν τα στοιχεία από όλους του εθελοντές που συμμετείχαν στην έρευνα,
συμπεριλαμβάνοντας και όσους πέρασαν την ασθένεια πολύ ελαφρά, χωρίς να χρειαστούν ιατρική φροντίδα, η συνολική αποτελεσματικότητα του εμβολίου CoronaVac έπεσε στο 50,4%.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ