Δένδιας κατά «συστήματος Σημίτη» για τις διερευνητικές με την Τουρκία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρέμβαση Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή τους στην Πορτογαλία αναφορικά με την έναρξη διαλόγου με την Τουρκία. Ο Δένδιας επαναφέρει την γραμμή Καραμανλή – Παυλόπουλου, παραμένοντας πιστός στην κόκκινη γραμμή που έχει χαράξει η Ελλάδα από το 2016, ακυρώνοντας την πολιτική Σημίτη, την μειοδοσία της Μαδρίτης και του Ελσίνκι. Ξεκαθαρίζοντας έτσι και το περιεχόμενο για τις διερευνητικές επαφές.

Δήλωσε συγκεκριμένα:

Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη και πρόθυμη να συμμετάσχει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την Τουρκία, αλλά με βάση το Διεθνές Δίκαιο και προκειμένου να συζητηθεί το μοναδικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Υπό αυτό το πρίσμα, θα γίνουν οι όποιες συνομιλίες, ξεκαθάρισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών.

Με απλά λόγια, η εθνική γραμμή για το υπουργείο εξωτερικών παραμένει αυτή που είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του. Ότι η μοναδική διαφορά με την Τουρκία, είναι η νησιωτική υφαλοκρηπίδα και η περί αυτής θαλάσσια ζώνη. Τίποτε άλλο.

Τέρμα στα παραμύθια με τις «κουμπάρες» και το φλερτ Μητσοτάκη με Σημίτη

Η δήλωση του αυτή είναι βέβαιο ότι προκάλεσε ενόχληση, γιατί δεν έχει καμία σχέση με κουμπάρες. Είναι ξεκάθαρη, ακυρώνει όλους αυτούς που μιλούσαν για επανεκκίνηση των συνομιλιών από το 2016, δηλαδή αυτούς που ήθελαν την συνέχιση της εθνικής μειοδοσίας είχε ξεκινήσει με την Μαδρίτη και το Ελσίνκι. Δηλαδή το σύστημα Σημίτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Δένδιας ουδέποτέ είχε παρεκκλίνει από την εθνική γραμμή και για αυτό είχε αντιμετωπίσει συκοφαντικά δημοσιεύματα από γερμανικά έντυπα, τα οποία τον χαρακτήρισαν περίπου πολεμοχαρή, αποθεώνοντας συγχρόνως τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ως «διαλλακτικό» απέναντι στην Τουρκία!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ