Μετά το «Μένουμε σπίτι», η κυβέρνηση επιδοτεί και διαφημιστική εκστρατεία των εφοπλιστών!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετά τα 20 εκατομμύρια ευρώ της κυβέρνησης για το Μενουμε Σπίτι σε φιλικά και όχι μόνο μέσα μαζικής ενημέρωσης, ακόμα και ανύπαρκτα site, η κυβέρνηση προχωρά σε ακόμα δύο διαφημιστικές καμπάνιες προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Η μία διαφημιστική εκστρατεία ύψους 18,5 εκατομμυρίων ευρώ του Υπουργείου Υγείας, αφορά τη διαφημιστική εκστρατεία για την ενημέρωση των πολιτών για τον εμβολιασμό έναντι του Covid 19.

Η δεύτερη διαφημιστική εκστρατεία είναι του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε συνεννόηση με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, για καμπάνια προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Είναι άγνωστα τα χρηματικά ποσά που θα δοθούν στα ΜΜΕ από το ΥΕΝ. Είναι το τρίτο κατά σειρά δώρο της κυβέρνησης στους ιδιοκτήτες media αλλά και στους εφοπλιστές.

Η κυβέρνηση έχει χορηγήσει μέχρι το Δεκέμβριο συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ έκτακτη οικονομική ενίσχυση των ακτοπλοϊκών εταιρειών λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού, ενώ ακόμα μεγαλύτερο ήταν το… δώρο προς τους εφοπλιστές της ποντοπόρου Ναυτιλίας.

Με το νόμο 4714/20 ικανοποιείται το αίτημα του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρου Βενιάμη για την αντικατάσταση της κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτικών που θεσπίστηκε στις 23 Σεπτέμβρη 1943 (Ν. 3276/1944), με τους όρους που προβλέπει η αντίστοιχη ΣΣΕ της ITF, επιτρέποντας στους εφοπλιστές να καταβάλουν στους ναυτικούς πολύ χαμηλότερους μισθούς μέχρι και 70% κάτω από τους μισθούς που προβλέπει η ελληνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κρατικό χρήμα για διαφήμιση των εφοπλιστών

Το τρίτο κατά σειρά… δώρο της κυβέρνησης στους εφοπλιστές με την επιχορήγηση της διαφημιστικής εκστρατείας για την προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού Αντώνης Νταλακογιώργος, επισημαίνοντας την «με κρατικό χρήμα διαφήμιση της εργασιακής γαλέρας».

Διαβάστε την καταγγελία του προέδρου της ΠΕΝΕΝ:

«Η κυβέρνηση οδηγεί τα μισθολόγια 50 έως 70% κάτω από αυτά που ίσχυαν με την ΣΣΕ και παράλληλα οι εργασιακές συνθήκες γίνονται επώδυνες και επικίνδυνες και στην βάση αυτού του νέου εργασιακού μεσαίωνα εφοπλιστές και κυβέρνηση θα εγκαινιάσουν την προπαγανδιστική τους εκστρατεία για την προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα!!!

Το χειρότερο όλων είναι ότι όπως δείχνουν τα πράγματα η διαφήμιση αυτού του τρισάθλιου αντιδραστικού εργατικού μοντέλου θα γίνει και με χρήματα του ελληνικού δημοσίου!!! Δηλαδή ο ελληνικός λαός μέσω της φορολογίας του θα κληθεί να πληρώσει την κοινή καμπάνια εφοπλιστών -ΥΕΝ η οποία θα διαφημίζει την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων των Ναυτεργατών στον περασμένο αιώνα και την συντριβή των δικαιωμάτων τους στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και των βέλτιστων διεθνών πρακτικών στην μισθοδοσία των νέων που θέλουν να επαναφέρουν στο ναυτικό επάγγελμα!!!

Αιδώς Αργείοι».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ