Ο Δένδιας τίναξε στον αέρα τις τουρκικές επιδιώξεις και την πολιτική Σημίτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επίσημες δηλώσεις του ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, γκρέμισε την στρατηγική της Τουρκίας για τις διερευνητικές επαφές, αλλά και τους σχεδιασμούς του μεγάρου Μαξίμου που προσπαθεί να φέρουν από την πίσω πόρτα την στρατηγική Σημίτη όπως αυτή εκδηλώθηκε στην Μαδρίτη και το Ελσίνκι.

Ο Νίκος Δένδιας λοιπόν απέρριψε το θέμα των χωρικών υδάτων, ως θέμα συζήτησης στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία. Όπως επίσης, το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης η ακόμα χειρότερα, του ιδιοκτησιακού καθεστώτος νησιών και βραχονησίδων.
Ο Υπουργός εξωτερικών υπενθύμισε την εθνική θέση, όπως αυτή διαμορφώθηκε το 2016 όταν και εγκαταλείφθηκε οριστικά η στρατηγική Σημίτη απέναντι στην Τουρκία. Δηλώνοντας ρητά, όπως ακριβώς έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του υπουργείου εξωτερικών, ότι η μοναδική μας διαφορά με την Τουρκία είναι η υφαλοκρηπίδα των νησιών και η θαλάσσια ζώνη περί αυτήν.

Θέση απόλυτα σύννομη με τα εθνικά μας συμφέροντα αλλά και με το διεθνές δίκαιο, την οποία σφυρηλάτησε ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος βάζοντας τέλος στην μεθοδολογία του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Σημαντική επίσης ήταν και η αναφορά του στον ρόλο του ΝΑΤΟ, για το οποίο ο υπουργός εξωτερικών σημείωσε ότι δεν τηρεί ίσες αποστάσεις απέναντι στην Ελλάδα και την Τουρκία!

Κάποιοι στο Μαξίμου σίγουρα θα ενοχληθούν από την τοποθέτηση και την στάση του Νίκου Δένδια. Δεν μπορούν όμως να τον αγγίξουν. Ο υπουργός εξωτερικών είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός του κυβερνώντος κόμματος. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που οι ίδιοι «παραγγέλνουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ