Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου ο ανακριτής για το Μάτι

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διαβάζεις το αίτημα του ανακριτή που ζητάει δίωξη σε βάρος τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμων Πυροσβεστικής & ΓΓ Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στην υπόθεση και εκεί που συζητάει τον «ενδεχόμενο δόλο» πέφτεις πάνω σε κάτι ανατριχιαστικό:

226DD203 AEEA 4DF5 AE3E 956943B4194A
Εάν αναλύουμε σωστά, Βλέπει δόλο με σκοπό «μελλοντική ανταμοιβή». Από ποιούς; Ποιοι προήγαγαν ή διόρισαν τους κατηγορουμένους; Διότι εάν προήχθησαν, καθάρισαν ή διορίστηκαν από την επόμενη κυβέρνηση, τότε θα μιλάμε για πολιτικό έγκλημα. Και οπωσδήποτε πρέπει να υπάρξει διερεύνηση.

Ολη η είδηση με πληροφορίες από το cnn.gr¨

Την άσκηση κακουργηματικής δίωξης σε βάρος τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας που εμπλέκονται στην υπόθεση της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι, όπου κάηκαν ζωντανοί 102 συνάνθρωποι μας το 2018 ζητά για μια ακόμη φορά ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης.

Με αίτημά του, που έχει ήδη αποσταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και αριθμεί 41 σελίδες, ο ανακριτής της υπόθεσης ζητεί με βάση τα νεότερα στοιχεία που συγκέντρωσε, την άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της «θανατηφόρας έκθεσης σε κίνδυνο» σε βάρος τουλάχιστον 10 υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που είχαν την επιχειρησιακή ευθύνη στο Μάτι Αττικής και οι οποίοι «επέδειξαν εγκληματική αδιαφορία», καθώς «ενώ είχαν τη δυνατότητα να πράξουν διαφορετικά, δεν έπραξαν…».

Κατά την κρίση του ανακριτή Μαρνέρη: «Σε βάρος τους δεν προκύπτουν απλώς σοβαρές ενδείξεις για αμέλεια ως προς τα καθήκοντά τους , η οποία οδήγησε αιτιακά σε θανάτους και σωματικές βλάβες , αλλά σοβαρές ενδείξεις για ενδεχόμενο δόλο ως προς την πρόκληση του κινδύνου , ήτοι ενδεχόμενο δόλο για την τοποθέτηση των θυμάτων από ασφαλή σε μη ασφαλή θέση που τα κατέστησε αβοήθητα και μη δυνάμενα να διαφύγουν του κινδύνου καθώς και τον ενδεχόμενο δόλο για την άφεση των θυμάτων αβοήθητων…»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ