Για κακούργημα οι ανήλικοι που χτύπησαν τον εργαζόμενο στο μετρό!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δίωξη και στον ειδικό φρουρό που τους κάλυψε!
Για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενη σωματική βλάβη οι δύο ανήλικοι, για παράβαση καθήκοντος ο ειδικός φρουρός.

Η θηριωδία της πράξης που μάλιστα έχει καταγραφεί σε κάμερα, καθώς και σοβαρός τραυματισμός του σταθμάρχη του μετρό που εδάρη ανηλεώς από τα δύο αδέρφια, οδήγησαν τον ανακριτή στον άσκηση βαριές κατηγορίες

Τα δύο αδέρφια 15 και 17 ετών διώκονται, επίσης, για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στους αστυνομικούς.

Αυτό μπορεί να έχει και σκοπιμότητα διότι τα δακτυλικά τους αποτυπώματα πρέπει να διασταυρωθούν με αυτά που συγκέντρωσαν οι άντρες της σήμανσης κατά την έρευνα του περιστατικού μετά τον ξυλοδαρμό στο μετρό.
Υπενθυμίζεται πως τα δυο αδέλφια είχαν μπει στο μετρό από τον σταθμό του Αγίου Αντωνίου, επιτέθηκαν στον 53χρονο όταν βγήκαν στον σταθμό της Ομόνοιας, για την παρατήρηση που τους έκανε ότι δεν φορούσαν μάσκες και τα πόδια τους που είχαν τοποθετήσει πάνω σε κάθισμα του συρμού.
Στις καταθέσεις τους οι ανήλικοι ισχυρίστηκαν ότι του επιτέθηκαν επειδή μίλησε άσχημα για το σπίτι τους.
Ο Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη και σε βάρος του 24χρονου ειδικού φρουρού, φίλου της οικογένειας ο οποίος γνώριζε τους δράστες αλλά δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του.
Ο ειδικός φρουρός κατηγορείται ότι καθοδήγησε τα δύο αδέλφια για το πως να κρυφτούν και τι να κάνουν σε περίπτωση που συλλαμβάνονταν. Συνελήφθη όταν πήγε στην Ασφάλεια, όπου κρατούνταν τα αδέρφια για την επίθεση στον σταθμάρχη.
Εναντίον του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.
Μετά την άσκηση της δίωξης οι τρεις κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο έλαβαν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ