Ας αναβαπτιστούμε επιστρέφοντας στις ρίζες μας και τις αξίες μας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρθρο Καραμπάτση Ευάγγελου (Οικονομολόγου)

Χρόνια σας πολλά και καλή χρονιά.

Όπως γνωρίζουμε από τη μυθολογία, ο Ηρακλής όταν πήγε στην Κρήτη χρειάστηκε να παλέψει πολλές φορές με ένα μικρόσωμο Κρητικό που τον έλεγαν Ανταίο. Πάντοτε όμως νικούσε ο Ανταίος. Ο Ηρακλής κόντεψε να σκάσει από τη στεναχώρια και από την ντροπή του. Και ενώ βρισκόταν σε αδιέξοδο, κάποιος του είπε ένα μεγάλο μυστικό. Ότι δηλαδή ο Ανταίος είναι “το παιδί της γης” και όταν ακουμπάει (πατάει) πάνω στη γη παίρνει δύναμη και είναι ανίκητος. Τότε ο Ηρακλής σήκωσε ψηλά στα χέρια του τον Ανταίο (ώστε να μην ακουμπάει πάνω στη γη) και τον κατανίκησε.

Έτσι έχει συμβεί και με μας τους Νεοέλληνες. Οι σύγχρονοι Ηρακλειδείς (παγκοσμιοποίηση, νέα τάξη πραγμάτων, μεγάλες δυνάμεις, εθνομηδενισμός, ωχαδερφισμός, ατομισμός, κλπ) μας έχουν αποκόψει από τις ρίζες μας, αφού πρώτα μας πέταξαν στα σύννεφα του παραλογισμού και της εθνικής λήθης με συνέπεια να γίνουμε αιθεροβάμονες και εθνικά μετέωροι. Όπως ακριβώς και ο μυθικός Ανταίος, πάψαμε να είμαστε προσγειωμένοι και να αντλούμε δύναμη από την παράδοσή μας και από τους προγόνους μας με τα λείψανα και το αίμα των οποίων είναι μπολιασμένη η γη μας. Γι΄ αυτό και αποδυναμωθήκαμε ως έθνος, ως λαός, ως οικογένεια.
Επομένως, το μεγάλο μας πρόβλημα δεν είναι οι κορωνοϊοί, αλλά ότι εμείς πάψαμε να είμαστε κορωνο-υιοί δηλαδή παιδιά με Κορώνα (βασιλόπουλα). Γι΄ αυτό ας αναβαπτιστούμε επιστρέφοντας  στις ρίζες μας και τις αξίες μας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ