Προς τον Νίκο Δένδια και τον Α΄ ΓΕΕΘΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Παναγιωτης Αποστολου

Προσωπικότητα από τα Δωδεκάνησα μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα προς τον ΥΠΕΞ Νίκο Δένδια, με την επιθυμία της δημοσίευσης:
«Στην επικείμενη συζήτηση μεταξύ των ΥΠΕΞ Ελλάδος και Τουρκίας, το πρώτο που θα ζητήσουν οι Τούρκοι θα είναι η αποστρατικοποίηση των νησιών μας! Επειδή όμως, όπως πιστεύω θα αρνηθεί η ελληνική πλευρά, φρονώ πως θα μας ζητήσουν να ανοίξουμε πάλι τα δρομολόγια μεταξύ των Δωδεκανήσων και της απέναντι πλευράς!

Αυτό δεν πρέπει να γίνει για κανένα μα κανένα λόγο! Γιατί έτσι κόβεται ο δίαυλος επικοινωνίας των Κώων και Ροδιτών το θρήσκευμα μουσουλμάνοι, που έχουν συνεχή επαφή με την Τουρκία! Αφού για πρώτη φορά αντελήφθησαν ότι ζουν στην Ελλάδα, τώρα που η επικοινωνία με την απέναντι πλευρά απαγορεύεται λόγω του κορωνοϊού! Γι΄ αυτό είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και ενοχλημένοι!
Έτσι θα περιφρουρήσουμε την ακεραιότητα και την προστασία των Δωδεκάνησων!

Ο δε ελληνικός Στρατός θα πρέπει στο πιο νευραλγικό σημείο των Δωδεκάνησων, την Κέφαλο της Κω, να εγκαταστήσει μεικτό Αστεροσκοπικό – Σεισμογραφικό – Ωκεανογραφικό – Μετεωρολογικό Κέντρο! Αφού αυτό το Κέντρο θα μπορεί να συλλέγει δεδομένα που θα αξιοποιούνται από την πολιτική προστασία (ΠΣΕΑ) και τα ερευνητικά μας κέντρα!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ