Χιόνισε ακόμη και στην… Έρημο Σαχάρα – Πολικό ψύχος και στην Σαουδική Αραβία (Βίντεο)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές περιοχές του πλανήτη. Η έρημος της Σαχάρας πάγωσε, ενώ το χιόνι σκέπασε περιοχές στα νοτιοδυτικά της Σαουδικής Αραβίας με την θερμοκρασία να ολισθαίνει στους μείον 2 Βαθμούς Κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί εδώ και μισό αιώνα.

https://www.dailymotion.com/video/x7yr28e

Είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά που η κόκκινη άμμος γίνεται λευκή, καθώς το χιόνι καλύπτει την έκταση 9.200.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο.

kamiles xioni

«Όλοι ήταν έκπληκτοι στη θέα ότι πέφτει χιόνι στην έρημο, είναι τόσο σπάνιο περιστατικό. Ήταν απίθανο να το βλέπεις καθώς το χιόνι ενωνόταν με την άμμο. Το χιόνι έμεινε για μια ημέρα και μετά έλιωσε», ανέφερε ο φωτογράφος Karim Bouchetata.

sahara snow 2 ht 180109 33x16 992

Σύμφωνα με την εφημερίδα Telegraph, είναι η πρώτη χιονόπτωση στην έρημο ύστερα από σχεδόν 40 χρόνια, και μάλιστα έναν μήνα μετά τις πρώτες νιφάδες, τον Δεκέμβριο, τώρα το χιόνι επέστρεψε πιο πυκνό.

https cdn.cnn .com cnnnext dam assets 180109135024 02 sahara snow 0107

Οι κάτοικοι της περιοχής Aïn Séfra, στην Αλγερία, ξύπνησαν μέσα σε λευκή πανδαισία με σχεδόν ένα μέτρο χιόνι, το οποίο προκάλεσε χάος στην πόλη που θεωρείται «πύλη» προς την έρημο. Λεωφορεία ακινητοποιήθηκαν στους παγωμένους δρόμους ενώ τα παιδιά, που πάντα μπορούν να δουν την όμορφη πλευρά και στην πιο απίθανη κατάσταση, άρχισαν να φτιάχνουν χιονάνθρωπους και να κάνουν έλκηθρο.

gr weather sahara desert snow024a custom 2e26aa764a8fcb12bd27ea8420857b17e5163e01
A scene of snow, striped in orange: This is how the desert surrounding Ain Sefra in Algeria appeared to residents for a few fleeting hours Sunday.

Πριν τον Δεκέμβριο, η τελευταία φορά που είχε χιονίσει στην Aïn Séfra ήταν το 1979.

Παρότι η πόλη βρίσκεται στη Σαχάρα, τον Ιανουάριο η μέση θερμοκρασία της κυμαίνεται στους 6 βαθμούς Κελσίου τον Ιανουάριο και στους 38 τον Ιούλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ