Ελεύθεροι οι ανήλικοι για την επίθεση στο μετρό

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι δράστες της επίθεσης σε βάρος 53χρονου σταθμάρχη του μετρό στην Ομόνοια, μετά τις απολογίες τους στον Ανακριτή που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Τα αδέρφια ηλικίας 15 και 17 ετών απολογήθηκαν για το κακούργημα της βαριά σκοπούμενης σωματικής βλάβης και για απείθεια, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στους αστυνομικούς.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους

Στις απολογίες τους εμφανίστηκαν μετανιωμένοι και ζήτησαν συγνώμη στο σταθμάρχη. Μετά τις απολογίες του ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τους αφήσουν ελεύθερους με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό Τμήμα κατοικίας τους μία φορά το μήνα, καταβολής εγγύησης 2.000 ευρώ ο καθένας, καθώς και να τεθούν υπό την εποπτεία ειδικού επιμελητή κοινωνικής αγωγής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους, τα δύο παιδιά μετάνιωσαν για την επίθεση και ζητούν συγνώμη, αν και επιμένουν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Ελεύθερος αφέθηκε και ο ειδικός φρουρός, φίλος της οικογένειας των ανηλίκων, που διώκεται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ