Αριστερό όνειδος η συμπόρευση των Podemos με τον δολοφόνο Ερντογάν!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντέλει αυτή η «αριστερά» ως ιδεολογία, είναι πιο ξεχειλωμένη και από το ζωνάρι του πλέον νεοφιλελεύθερου εκσυγχρονιστή πολιτικού.

Την ώρα που εθελοντές προερχόμενοι από την αριστερά ή αριστερής ιδεολογίας προσέρχονται στην Ροζάβα της Συρίας για να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων κατά των τούρκων φασιστών, η δήθεν αριστερόστροφη Ισπανική κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχουν δυστυχώς και οι Podemos, Συνεχίζει κανονικά να τροφοδοτεί την δολοφονική μηχανή της Τουρκίας. Θα την τροφοδοτεί μάλιστα με τον κορυφαίο όπλο που θα διαθέτει, το τουρκικό αεροπλανοφόρο!

Σε ποιον; Στον Ερντογάν. Σε ποια; Την Τουρκία που δολοφονεί, βασανίζει, φυλακίζει αριστερούς αγωνιστές!

Οι Podemos δεν «παγώνουν» τη ναυπήγηση του τουρκικού αεροπλανοφόρου, παρά τις κραυγές περί ανθρωπισμού. Αριστερή, μέχρι να πονέσει η τσέπη.

Αφελής αποδείχθηκε η προσπάθεια Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων ευρωβουλευτών για το πάγωμα της ναυπήγησης του πρώτου τουρκικού αεροπλανοφόρου από τα ισπανικά ναυπηγεία «μέχρις ότου ο Ερντογάν συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και αρχές».

Η κυβέρνηση Σοσιαλιστών και Αριστερών στην οποία υπέβαλαν σχετικό αίτημα το απέρριψε χωρίς δεύτερη σκέψη, δείχνοντας ότι οι περιβόητες ευρωπαϊκές αρχές είναι μια κουρελού που διέπεται αποκλειστικά από το στυγνό εθνικό συμφέρον. Τα «συνεταιράκια» του Αλέξη Τσίπρα, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Σάντσεθ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ηγέτης των Podemos Ιγκλέσιας, γράφοντας την κοινοτική αλληλεγγύη εκεί όπου συνηθίζουν όλοι, αποσαφήνισαν ότι δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να συνεργάζονται με το ισλαμοφασιστικό καθεστώς του Ερντογάν, με τον οποίο άλλωστε, όπως υπενθυμίζουν εμφατικά, Ελλάδα και Ισπανία είναι… σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αρκεί «να πέφτει το χρήμα».

Στην απάντηση-ψυχρολουσία (18/1/2021) η ισπανική κυβέρνηση διαβεβαιώνει υποκριτικά ότι… η ασφάλεια και η σταθερότητα στη Μεσόγειο είναι μια προτεραιότητα για την Ισπανία και ξεκαθαρίζει αυστηρά σε Αθήνα και Λευκωσία: «Σχετικά με την αναφορά στη δική μας αμυντική βιομηχανία και τη διεθνή προβολή της, η Ισπανία εφαρμόζει αυστηρά κριτήρια για να διασφαλίσει ότι η εξαγωγή εξοπλισμού ή τεχνολογίας συμμορφώνονται με τα εθνικά και διεθνή πρότυπα. Εξάλλου, όπως γνωρίζετε, η Τουρκία, όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, είναι μέλος της Ατλαντικής Συμμαχίας. Οι τρεις συμμαχικές χώρες είναι συνδεδεμένες με τις ίδιες αξίες και ανταλλάσσουν τακτικά τεχνολογία, δόγματα και πρακτικές στο πεδίο της άμυνας διαμέσου των ήδη υπαρχόντων πολλαπλών δικτύων του ΝΑΤΟ. Αυτό είναι το πολιτικό – στρατιωτικό στίγμα που διέπει το βιομηχανικό πρόγραμμα συνεργασίας της Ισπανίας με την Τουρκία». Τη σχετική πρωτοβουλία πήρε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Κύρτσος και υποστήριξαν με την υπογραφή τους οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ν. Ανδρουλάκης, επικεφαλής της αντιπροσωπίας του ΚΙΝΑΛ., Λ., Χριστοφόρου από τον ΔΗΣΥ και Δ. Παπαδάκης της ΕΔΕΚ.

Σχολιάζοντας την ισπανική στάση ο Γ. Κύρτσος στον οποίο κοινοποιήθηκε η απάντηση είπε: «Με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι δύο ηγέτες, ο ένας σοσιαλιστής κι ο άλλος ριζοσπάστης της Αριστεράς, δίνουν προτεραιότητα στις κοινές αξίες που ενώνουν μια ευρωπαϊκή, κεντροαριστερή-αριστερή κυβέρνηση με το ισλαμο-εθνικιστικό καθεστώς του Ερντογάν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ