Εύγε! Ο Νίκος Ανδρουλάκης τσάκισε τον φιλότουρκο Μπορέλ!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός του καρότου να υπάρχει και το μαστίγιο στα συμπεράσματα του επόμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις ευρωτουρκικές σχέσεις, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση που έγινε για την κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ελληνας ευρωβουλευτής, στην ομιλία του στην ολομέλεια επεσήμανε την αποσταθεροποιητική δράση της Τουρκίας στο Ναγκόρνο Καραραμπάχ, στη Συρία και στη Λιβύη και βεβαίως τις συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων δύο κρατών – μελών της ΕΕ, της Ελλάδας και Κύπρου και κατόπιν τούτων ρώτησε τον Ύπατο Εκπρόσωπο Τζοζέπ Μπορέλ γιατί «να συνεχίζονται οι πωλήσεις όπλων από ευρωπαϊκά κράτη προς την Τουρκία, όταν ακόμα και οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματούν».

Υπενθυμίζοντας μία παλαιότερη παρέμβαση του κ. Μπορέλ ο οποίος είχε δηλώσει στο Κοινοβούλιο ότι δεν μπορεί να γίνει ο Πάπας Πίος ο ΙΙ που είχε καλέσει σε Σταυροφορία κατά των Οθωμανών, ο ευρωβουλευτής του απάντησε ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε κάτι τέτοιο από το Κοινοβούλιο, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι δεν πρέπει να εξελιχθεί και σε Πόντιο Πιλάτο, αποφεύγοντας να δει τον ελέφαντα στο δωμάτιο.

Σημείωσε τέλος ότι η προϋπόθεση ομοφωνίας υπονομεύει την Κοινή Εξωτερική Πολιτική, τονίζοντας ότι ζητήματα υψίστης γεωπολιτικής σημασίας απαιτούν καθαρές και γρήγορες αποφάσεις και όχι να μπαίνουν «κάτω από το χαλί της αναβλητικότητας» μόνο και μόνο επειδή δυσαρεστούν ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, είπε ο κ. Ανδρουλάκης, αποτελούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις. Παρά την αποσταθεροποίηση που προκαλεί η Τουρκία σε Ναγκόρνο Καραραμπάχ, Συρία και Λιβύη και βεβαίως τις συνεχείς παραβιάσεις των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου, οι αποφάσεις μετατίθενται συνεχώς από τον Αύγουστο για τον Οκτώβριο, μετά για το Δεκέμβριο και τώρα για τον Μάρτιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ