Βελγική Εφημερίδα La Libre: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ελέγχει το 80% των ΜΜΕ και τα χειρότερα έπονται»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην Ελλάδα οι καναλάρχες έχουν στόχο να εκβιάζουν την εξουσία προκειμένου να περνάει νομοθεσία ευνοϊκή για τα συμφέροντά τους»

ΑΠΟΨΗ: Μητσοτάκης, ο Τσαουσέσκου της Ελλάδας

Η βελγική εφημερίδα La Libre δημοσιεύει ένα ιδιαιτέρως αποκαλυπτικό άρθρο για τη χειραγώγηση των ΜΜΕ και την ισχύ των καναλαρχών στην Ελλάδα. Όχι ότι δεν το ξέραμε, αλλά τα γεγονός ότι πληθαίνουν οι αναφορές στο εξωτερικό για τα όσα γίνονται στη χώρα μας, ίσως «ξυπνήσει» όσους νομίζουν ότι όλα είναι όπως μεταδίδονται από την πλειοψηφία των μέσων.

nb dimosievma lalibre

Θυμίζουμε ότι μόλις πρόσφατα ευρωπαϊκή έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χώρα μας είναι τελευταία στην ελευθερία του τύπου στην ΕΕ.

Ο τίτλος του ρεπορτάζ στη La Libre, το οποίο υπογράφει η Angelique Kourounis, είναι: «Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενισχύει τον έλεγχό του επί των ΜΜΕ», ενώ πολύ χαρακτηριστικός είναι ο υπότιτλος: «Η κυβέρνηση ασκεί πίεση στους δημοσιογράφους που της ασκούν κριτική, αλλά προσέχει να μην αποξενώσει τους ιδιοκτήτες των μέσων».

samaras mega

«O Κυριάκος Μητσοτάκης, νικητής των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019, ορκίστηκε Πρωθυπουργός την επομένη και στις 9 Ιουλίου ανέλαβε επισήμως τον έλεγχο του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Έκτοτε η ελευθερία του Τύπου συρρικνώνεται στην Ελλάδα. Το τι όμως θα συνέβαινε στο μέλλον είχε φανεί ξεκάθαρα, από  τον Ιούνιο του 2013, όταν από τη θέση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ‘έκλεισε με μεγάλη χαρά’ την ΕΡΤ κατόπιν εντολής του τότε Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Η ΕΡΤ φυσικά ξανάνοιξε, για να αναλάβει τα ηνία της  ο πρώην Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος Ζούλας», αναφέρει, σύμφωνα και με το exofitsio.blogspot.com, χαρακτηριστικά το άρθρο, το οποίο επικαλείται σχόλιο αρχισυντάκτη που δεν ονομάζει (καθώς «το να μιλάς μπορεί πλέον να σου στοιχίσει τη θέση»): «Τουλάχιστον είναι πρώην δημοσιογράφος».

mega

Στη συνέχεια το άρθρο της La Libre με αφορμή την παραπάνω αναφορά, στέκεται στις περιπτώσεις Ακρίτα και Κρουστάλλη: Δημοσίευμα ντροπής του La Libre για την μετατροπή της Ελλάδας σε Βόρεια Κορέα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ