Βενιαμιν Καρακωστάνογλου: Το φοβικό σύνδρομο του Casus Belli κατατρέχει το ελληνικό πολιτικό σύστημα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκαλυπτικός οπως πάντα ο γνωστός διεθνολόγος, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου μιλώντας στον 98.4 είπε πως με λύπη του διαπιστώνει, πως το φοβικό σύνδρομο από την απειλή για «αιτία πολέμου» από την Τουρκία, σε περίπτωση που ασκήσουμε τον αναφαίρετο δικαίωμα μας, για επέκταση της Αιγιαλίτιδας Ζώνης μας έως τα 12 ν.μ. διακατέχει διαχρονικά το ελληνικό πολιτικό σύστημα.

Ο κ. Ροζάκης, , φαίνεται να λησμονεί ότι στα Δωδεκάνησα, ήδη ως τώρα, με τα 6 ν.μ. Αιγιαλίτιδας Ζώνης, η θαλάσσια-εναέρια επικοινωνία των τουρκικών ακτών, από τη Σάμο-Ικαρία στον βορρά, μέχρι τη Ρόδο στον νότο, γίνεται με διέλευση από ελληνική χωρική θάλασσα και αυτό γίνεται ακωλύτως από το 1947.

Άρα, αυτό δεν θα αλλάξει ούτε με τα 10 ή 12 ν.μ., γιατί έτσι καθορίζει την κατάσταση η πυκνότητα των νησιών μεταξύ τους, αλλά και η εγγύτητά τους με τις τουρκικές ακτές. Και βέβαια δεν εννοεί ο κ. Ροζάκης ότι θα πρέπει εκεί να μειωθεί στα 3 ν.μ., από τα 6 ν.μ. σήμερα, η αιγιαλίτιδα ζώνη της Ελλάδος, ώστε οι “εύθικτοι” Τούρκοι να μην διέρχονται προς την ανοικτή θάλασσα που απομένει, ασκώντας το δικαίωμα της αβλαβούς διέλευσης από την ελληνική αιγιαλίτιδα ζώνη, αλλά από διεθνή ύδατα που θα τους παραχωρήσουν οι Έλληνες, με κάτι τέτοιο, οποιαδήποτε κυβέρνηση θα οδηγούνταν σε πτώση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ