Επίθεση στην κυβέρνηση ή απλώς γκάφα του πρακτορείου ειδήσεων αυτό που έγινε με τον Γιάννη Μπουγά;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμφωνα με δημοσιευμα που είδαμε στις typologies.gr αλλά και σε διάφορες άλλες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, πριν λίγες μέρες ανέβηκε στον λογαριασμό του ΑΠΕ στο twitter ένα tweet με το χαστανγκ #ΝΔ_Ξεφτιλες

6D74E83B AA91 469C 8920 6DBA3702982D

Η εξήγηση που δίνεται είναι πως πρόκειται για λάθος της χειρίστριας του λογαριασμού του twitter του ΑΠΕ και όχι για εσκεμμένη επίθεση στην κυβέρνηση.

Γύρω στις 3.00 το μεσημέρι της Τρίτης μια ανάρτηση της είδησης “Ο Γιάννης Μπουγάς εξελέγη γ.γ. της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ” δημοσιεύτηκε από το @amna_news, περιλαμβάνοντας το χάσταγκ “#ΝΔ_ξεφτίλες”. Όπως μαθαίνουμε, το χάσταγκ πέρασε αυτόματα από το Twitter όταν η συντάκτρια της ανάρτησης πληκτρολόγησε “enter” αντί για “κενό” στο τέλος του σωστού χασταγκ “#ΝΔ”, που ήταν η κατάληξη του τίτλου.

Η πλατφόρμα επέλεξε αυτόματα (με έναν μηχανισμό αντίστοιχο του autocorrect που διορθώνει όσα πληκτρολογούμε στα sms), το χάσταγκ που σχετίζεται με τη ΝΔ και το οποίο χρησιμοποιούν πολύ άλλοι χρήστες. Η συντάκτρια πάτησε “δημοσιεύση” της ανάρτησης βιαστικά χωρίς να προσέξει ότι το χάσταγκ είχε τροποποιηθεί από την πλατφόρμα.

Το λάθος έμεινε δημοσιευμένο για περίπου 2 λεπτά. Ένας χρήστης επισήμανε ταχύτατα το λάθος και η ανάρτηση διαγράφηκε άμεσα, αφού τον ευχαρίστησαν για την επισήμανση, και ακολούθησε η ορθή ανάρτηση. Οι προϊστάμενοι του ΑΠΕ-ΜΠΕ ενημερώθηκαν από την συντάκτρια για το πώς έγινε το λάθος, επίσης άμεσα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ