Έχουν κρύψει ομαδικό τάφο μαρτύρων της κυπριακής γενοκτονίας κάτω από την βέβηλη σημαία στα κατεχόμενα!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάτω από την βέβηλη σημαία στην κατεχόμενη Κύπρο έκρυψαν γυναίκες, παιδιά, γέροντες , μάρτυρες από το ηρωικό 361 Τάγμα Πεζικού, από την 181η Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού υπό τον αντισυνταγματάρχη Στυλιανό Καλμπουρτζή, που έπεσαν σε ενέδρα των Αττίλων, με αποτέλεσμα σχεδόν την ολοκληρωτική καταστροφή της. ΒΕΒΗΛΟΙ! ΒΑΡΒΑΡΟΙ! ΚΤΗΝΟΙ!

Ομαδικός τάφος Κυπρίων αγνοουμένων του ’74, ανακαλύφθηκε σήμερα κάτω από τη σημαία του ψευδοκράτους, στον κατεχόμενο Πενταδάκτυλο, εν μέσω εργασιών για την αποκατάσταση της σημαίας.

Ο Τατάρ, που δεν επιτρέπει την πρόσβαση-έρευνα, έδωσε εντολή να συνεχιστούν οι εργασίες οι οποίες θα κρατήσουν τρεις βδομάδες και θα χρησιμοποιηθούν περίπου 30 τόνοι λευκής και κόκκινης μπογιάς.

Κυπριακή εισβολή γερμανικό πρωτοσέλιδο
Πρωτοσέλιδο βρετανικής εφημερίδας τις ημέρες της εισβολής

«Από σήμερα, κάθε φορά που το βλέμμα μας θα πέφτει στη σημαία της ντροπής, θα ξέρουμε ότι το χώμα από κάτω είναι ήδη βαμμένο κόκκινο με το αίμα ανθρώπων. Οι συγγενείς τους καρτερούν εδώ και 45 χρόνια να ταυτοποιήσουν και να θάψουν κόκκαλα. Δεν διανοούμαι καν τον πόνο τους», γράφει ο Α. Βλάχος στο Twitter.

Κύπρος: Οι επίσημες μαρτυρίες γυναικών για την τουρκική θηριωδία

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, σε πηγάδι στην περιοχή των χωριών Συγχαρί και Βουνό, βρίσκεται ομαδικός τάφος αγνοουμένων, ο οποίος επιχωματώθηκε για να κατασκευαστεί το 1987 το εκτρωματικό σύμβολο του παράνομου μορφώματος των κατεχομένων.

7263a90b 9b38 478c 9418 e30e8d9dcb98

Έγκυρες πηγές ανέφεραν στον ΑΝΤ1 ότι το συγκεκριμένο πηγάδι χρησιμοποιήθηκε ως χώρος ομαδικής ταφής Ελληνοκυπρίων και Ελλαδιτών, οι οποίοι έπεσαν ηρωικά πολεμώντας στις μάχες που διεξήχθησαν στην περιοχή τον Ιούλιο του 1974, και οι σωροί τους περισυνελέγησαν από τον στρατό εισβολής.

Στη συγκεκριμένη περιοχή είχαν διεξαχθεί σκληρές μάχες κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης της Τουρκικής Εισβολής αλλά και τις πρώτες μέρες της εκεχειρίας.

Στο Συγχαρί είχε την έδρα του το ηρωικό 361 Τάγμα Πεζικού, ενώ σε κοντινή απόσταση στις 23 Ιουλίου 1974, πρώτη ημέρα της εκεχειρίας, η 181 Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού υπό τον αντισυνταγματάρχη Στυλιανό Καλμπουρτζή, έπεσε σε ενέδρα των Αττίλων, με αποτέλεσμα σχεδόν την ολοκληρωτική καταστροφή της.

Γνωρίζουν οι δολοφόνοι και προκαλούν

Την ύπαρξη του ομαδικού τάφου των αγνοουμένων του 1974, που βρίσκεται κάτω από τη σημαία-έκτρωμα στον Πενταδάκτυλο, γνωρίζουν αξιωματούχοι του κατοχικού καθεστώτος, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να υπάρξει η οποιαδήποτε προσπάθεια για ανασκαφή του συγκεκριμένου χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας του Ερσίν Τατάρ, Ρουστέμ Τατάρ, είχε διατελέσει για πολλά χρόνια εκπρόσωπος της Τουρκοκυπριακής πλευράς στη Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοουμένους, άρα και ο ίδιος κατοχικός ηγέτης γνωρίζει.

Οι κατοχικές αρχές, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, όχι μόνο δεν δίνουν πληροφορίες και αρνούνται να υποδείξουν χώρους ταφής, αλλά συνεχίζουν να προκαλούν, εν μέσω μάλιστα των προετοιμασιών για πραγματοποίηση της άτυπης πενταμερούς για το Κυπριακό, υπό τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Μετά το απάνθρωπο πικνίκ του Ταγίπ Ερντογάν στην περίκλειστη Αμμόχωστο, οι ιταμές τουρκικές προκλήσεις σε χώρους όπου μαρτύρησαν και εξακολουθούν να αγνοούνται συμπατριώτες μας, συνεχίστηκαν χθες, με τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τάταρ να σπεύδει στο Συγχαρί για να επιθεωρήσει τις εργασίες που διεξάγονται τις τελευταίες ημέρες για ανάδειξη του συμβόλου της κατοχής.

Μάλιστα σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τις εργασίες συντήρησης του συμβόλου της κατοχής ως «εθνικό και πνευματικό καθήκον».

Οι εργασίες θα διαρκέσουν περίπου τρεις εβδομάδες και θα χρησιμοποιηθούν τριάντα τόνοι κόκκινης και άσπρης μπογιάς.

Πηγή: ANT1.com.cy

ΔΗΜΟΦΙΛΗ