Η αναφορά – βόμβα του Αντώνη Σαμαρά στον Προκόπη Παυλόπουλο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκτός από την μετωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις επιλογές του στα εθνικά θέματα, ο Αντώνης Σαμαράς επιφυλάσσει άλλη μία βόμβα στην παρέμβαση του μέσω της Κυριακάτικης Καθημερινής.

Προκειμένου να τεκμηριώσει τα ολέθρια λάθη που έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέναντι στην Τουρκία, επικαλείται και υιοθετεί πλήρως την νομική τεκμηρίωση του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αναφορικά με το τι θα έπρεπε η Ελλάδα να απαιτήσει από την ΕΕ.

Με κορωνίδα φυσικά την αναφορά Παυλόπουλου για την επίκληση του άρθρου 42 παράγραφος 7, που αφορά την συλλογική άμυνα της ΕΕ και την υποχρέωση κάθε κράτους μέλους σε αμυντική συνδρομή, όταν κάποιο άλλο κράτος – μέλος αντιμετωπίζει απειλή η επικείμενη απειλή! Δηλαδή ο κ. Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί πιστά εδώ τη γραμμή Προκόπη Παυλόπουλου που σε πλειάδα παρεμβάσεών του, και ιδίως στο Καστελλόριζο, στις 19 Σεπτεμβρίου είχε πει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις Επίκληση του άρθρου 42 παράγραφος 7 της Συνθήκη της ΕΕ και της εφαρμογής του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ σε περίπτωση που η Τουρκία όχι μόνο εμμένει στην τακτική της «επικείμενης απειλής» αλλά φτάνει στα όρια της «απειλής χρήσης βίας» ιδίως με το «casus belli».

Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν επικαλείται αμέσως τον Π. Παυλόπουλο και εγκαλεί σαφέστατα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αντικατάσταση του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ