Νέα προκλητική αναφορά Μητσοτάκη. Δεν μπορεί πλέον να μιλάμε για λάθος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για άλλη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, έκανε λόγο για διευθέτηση των θαλασσίων ζωνών.

Όλα αυτά παρά την παρέμβαση του Νίκου Δένδια ο οποίος ξεκαθάρισε ότι μιλάμε μόνο για την νησιωτική υφαλοκρηπίδα και την περί αυτήν θαλάσσιας ζώνης, ακόμα και την παρέμβαση του Σαμαρά που όποια κίνητρα και αν είχε, υπενθύμισε την εθνική γραμμή. Την εθνική γραμμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να εγκαταλείπει με μεθοδικές δηλώσεις, που θεωρούνται «άστοχες» αλλά εντέλει μάλλον είναι απόλυτα στοχευμένες.

Να υπενθυμίσουμε λοιπόν για ακόμα μια φορά στον πρωθυπουργό ότι η όποια συζήτηση με την Τουρκία δεν μπορεί να αφορά θαλάσσιες ζώνες. Διότι όπως ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη πρέσβης Γιώργος Σαββαΐδης έχει ξεκαθαρίσει, ο όρος θαλάσσιες ζώνες συμπεριλαμβάνει και τα χωρικά ύδατα.

Ελληνικά χωρικά ύδατα
Με την επέκταση στα 12 μίλια, τότε αυτομάτως τα διεθνή ύδατα θα περιορίζονταν στο ανοιχτό γαλάζιο. Χαρτης από το Presspublica.gr

Τα χωρικά ύδατα της Ελλάδας δεν μπορούν να επεισέλθουν σε καμιά συζήτηση, σε καμία διαπραγμάτευση. Διότι αποτελούν τον κορμό της εθνικής κυριαρχίας, όπως τα νησιά μας, όπως τα χερσαία μας σύνορα. Δεν τα διαπραγματεύονται πολιτικοί, παρά μόνον μετά από πολεμική ήττα.

Εάν λοιπόν ο κύριος Μητσοτάκης έχει οποιαδήποτε πρόθεση να διαπραγματευθεί Αδιαπραγμάτευτο κομμάτι εθνικής κυριαρχίας, ας το ξανασκεφτεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ