Απασφάλισε ο Πούτιν: Ψευδοκράτος το Κόσοβο, όχι στην μεγάλη Αλβανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με επίσημη ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τις δηλώσεις του Κοσοβάρου Ραμούς Χαραντινάι, περί ένωσης Κοσσυφοπεδίου – Αλβανίας ως απόλυτα προκλητικές και καταδικαστέες. Χαρακτήρισε το Κοσσυφοπέδιο ως ψευδοκράτος και την μεγάλη Αλβανία ως μία επικίνδυνη μεθόδευση που θα πρέπει να καταπνιγεί.

Η ανακοίνωση αναρτήθηκε και στον ιστότοπο της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα:

Από το σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας για τη δήλωση του κ. R.Haradinaj
Πρόσφατα ο Αλβανός πολιτικός του Κοσσυφοπεδίου Ramush Haradinaj δήλωσε ότι στοχεύει στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, εάν αυτό το ψευδοκράτος δεν γίνει δεκτό το συντομότερο δυνατό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμούς καθώς και εάν το Βελιγράδι δεν θα αναγνωρίσει την ′′ ανεξαρτησία ′′ του Κοσσυφοπεδίου
Εδώ πρόκειται για μια συνεχιζόμενη προκλητικότητα, εμπλεκόμενη στην ιδεολογία της Μεγάλης Αλβανίας, η οποία έχει προχωρήσει πρόσφατα ολοένα και πιο έντονα στην περιοχή και απειλεί ευθέως την εδαφική ακεραιότητα των βαλκανικών κρατών. Ο πολιτικός εκβιασμός είναι απαράδεκτος και έτσι ακριβώς πρέπει να ερμηνεύεται η ομιλία του R. Ο Χαραντινάι, ο οποίος προτείνει εύκολα την αυθαίρετη αναθεώρηση των συνόρων στα Βαλκάνια.

Ανακοίνωση ρωσικής πρεσβείας Αλβανία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ