Τελικά ποιά Επιτροπή αποφασίζει; Αυτή των λοιμωξιολόγων που γνωρίζαμε ή η άγνωστη μέχρι σήμερα παράλληλη υποεπιτροπή;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μας προκάλεσε η αλήθεια τεράστια έκπληξη η παγωμάρα μεταξύ των λοιμωξιολόγων στο άκουσμα της απόφασης της Αστυνομίας για τις συναθροίσεις. Παγωμάρα συνοδευόμενη από απορία και άγνοια για το μέτρο, αφού άλλοι δεν άκουσαν, άλλοι δε γνώριζαν και σίγουρα κανένας από την επιτροπή δεν κλήθηκε να αποφασίσει. Και κάπου εκεί ανακαλύψαμε την άλλη “παράλληλη” επιτροπή υπηρεσιακών, μια μικρότερη υποεπιτροπή η οποία συμμετέχει ενεργά στη λήψη αποφάσεων της κυβέρνησης. Πρόκειται για την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» και είναι διαφορετική από την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, που όλοι γνωρίζουμε και φέρει επισήμως το όνομα «Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας».

Και κάπου εδώ ξεκινάει το μπέρδεμα. Ποια επιτροπή αποφασίζει για τί, ποια γνωμοδοτεί σε ποιόν και για ποια θέματα; Ποιος εισηγείται σε ποιον και ποιος τελικά έχει την ευθύνη της λήψης αποφάσεων;

Εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το ρόλο της υποεπιτροπής υπηρεσιακών, που ξαφνικά έρχεται στο προσκήνιο και συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις, εν αγνοία μάλιστα των λοιμωξιολόγων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ