Η πατέντα Τσίπρα και η παραγωγή εμβολίων στην Τουρκια

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

Επισκεπτόμενος την Π.τ.Δ. ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε «να αναλάβει η Ελλάδα πρωτοβουλία και να ζητήσει από την ΕΕ (όχι από αλλού) να εξασφαλίσει τις πατέντες των εμβολίων για την Covid 19, ώστε να μπορεί η κάθε χώρα να παράγει τις δόσεις που χρειάζεται για τον άμεσο εμβολιασμό των πολιτών της».

Ακολούθησε η συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη βουλή για την πανδημία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης του απάντησε: «Πάλι καλά που δεν ζητήσατε να κρατικοποιηθούν Pfizer και AstraZeneca με ένα νόμο και ένα άρθρο, μετά τα λεφτόδεντρα ανακαλύψατε και τα εμβολιόδεντρα». Ακολούθησαν σαρκαστικά γέλια, επιφωνήματα και τα συνήθη εκκωφαντικά χειροκροτήματα των όρθιων παλαμακιστών.

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ Sputnik V ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σύμφωνα με το Ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti το ταμείο Άμεσων Επενδύσεων της Ρωσίας υπέγραψε συμφωνία με Τούρκο κατασκευαστή φαρμακευτικών προϊόντων, για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V στην Τουρκία και ξεκίνησε η μεταφορά τεχνολογίας. Θα παράγει εκατομμύρια δόσεις εμβολίων ετησίως με προοπτική και για εξαγωγή σε τρίτες χώρες! Το Sputnik V στηρίζεται σε μια καλά μελετημένη αποδεδειγμένα πλατφόρμα ανθρώπινου φορέα αδενοϊού και είναι πάνω από 90% αποτελεσματικό!

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία η Ελλάδα βάση του αριθμού εμβολίων και των δυνατοτήτων σε προσωπικό για εμβολιασμό του πληθυσμού, πραγματοποιεί σήμερα 14.000 εμβόλια. Με πληθυσμό περίπου 9 εκ. κατοίκων πάνω από τα 18 έτη (στο Ισραήλ εμβολιάζονται και νεότεροι) και με τον ίδιο ρυθμό εμβολιασμών οι Έλληνες θα ολοκληρώσουν (την πρώτη δόση;) τον εμβολιασμό το 2023 !!!

-Η Ουγγαρία μέλος της ΕΕ παρήγγειλε και παρέλαβε 2 εκ. δόσεις εμβολίου Sputnik V από την Ρωσία. Η Κομισιόν παρά τις αρχικές απειλές «έσκυψε» και ευλόγησε …..

-Η Γερμανία παρήγγειλε επιπλέον 300 εκ. εμβόλια, πέρα από τις συμφωνίες της Κομισιόν.

-Η Ιταλία ετοιμάζει δικαστική δίωξη εναντίων των φαρμακευτικών εταιρειών που αθέτησαν τις συμφωνίας με την ΕΕ επειδή βρήκαν καλύτερες τιμές πώλησης σε τρίτες χώρες.
-Η Σουηδία μέλος της ΕΕ απειλεί να μην πληρώσει τα εμβόλια που παρήγγειλε επιπλέον (για την Νορβηγία που δεν είναι μέλος της ΕΕ) γιατί περιέχουν πέντε δόσεις αντί για έξι που χρεώνουν.

-Η Ελλάδα μήπως στις διερευνητικές με την Τουρκία, κάτω από το τραπέζι και εκτός θεμάτων ημερήσιας διάταξης, να προχωρήσει έγκαιρα σε παραγγελίες εμβολίων από την γείτονα ;;;;

Ανυπόληπτη ΕΕ των φαρμακευτικών, των αρπακτικών των ΜΚΟ …. έτσι την κατάντησαν δυστυχώς τα Γερμανικά και τα άλλα μεγάλα συμφέροντα, ακόμα και σε βάρος της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών !!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ