Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του CNN, οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έχουν γίνει κατά 40% πλουσιότεροι από τον περασμένο Μάρτιο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Strange Attractor από το antinews.gr

Το έχω ξαναγράψει αλλά έτσι πως καταντήσαμε, ποιος να το καταλάβει και ποιος να αντιδράσει;

Τα ΜΜΕ, που κανονικά αυτός θα ήταν ο ρόλος τους, να μας τα λένε, ποιούν την νήσσαν, μπουκωμένα από το χρήμα της λίστας Πέτσα, χειροκροτώντας αδιάκριτα ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση, είτε έχει σχέση με την υγεία, είτε με την οικονομία, είτε με τα ελληνοτουρκικά.

Ώρες ώρες, παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων των καναλιών, νομίζω ότι έχω πάει πίσω στο χρόνο και ενημερώνομαι από την ΥΕΝΕΔ.

Τέλος πάντων, ένα μάθημα για τον Αλέξη και τον Παππά, που αντί να χρυσώσουν τα κανάλια, προσπάθησαν να τα κλείσουν.

Αναφέρομαι λοιπόν στα αυστηρά μέτρα καραντίνας και περιορισμού της κυκλοφορίας για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, τα οποία όμως αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης και των φίλα προσκείμενων σε αυτήν επιχειρηματιών, οι οποίοι πλουτίζουν την ώρα που ο μέσος πολίτης βογκάει.

Μέχρι και ριζοσπαστικά πρωτοφανή για τη χώρα μας νομοθετήματα περνάνε από τη Βουλή, μέσω τηλεδιάσκεψης, χωρίς να πάρει χαμπάρι κανείς πλην της απαξιωμένης στην κοινή γνώμη αντιπολίτευσης, που είναι πλέον καμένο χαρτί.

Νομοθετήματα, που σε άλλες κανονικές εποχές θα ξεσήκωναν τον κόσμο, με τους δημοσιογράφους να καλούν σε επανάσταση.

Έτσι, για παράδειγμα, άλλες ελληνικές αεροπορικές εταιρίες πτωχεύουν, χωρίς να τις λυπηθεί κανείς, κι άλλες μεταμορφώνονται αίφνης σε νέο (ιδιωτικό) «απαραίτητο εθνικό αερομεταφορέα», με δώρο πολλά εκατομμύρια των φορολογουμένων, από την ίδια κυβέρνηση που πριν από καμιά δεκαπενταριά χρόνια έκλεισε τον τότε εθνικό αερομεταφορέα διότι ο «θεσμός αυτός είναι αναχρονιστικός», μας έλεγαν.

Εδώ ταιριάζει το «στα κέρδη μόνοι και ιδιώτες, στη χασούρα όλοι μαζί αλληλέγγυοι».

Άλλες πάλι, άγνωστες εταιρίες, εν μέσω πανδημίας αγοράζουν έξι νέα μεγάλα αεροσκάφη και ξεκινούν δρομολόγια.

Εν μέσω πανδημίας επαναλαμβάνω, με την αεροπορική κίνηση τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως να έχει μειωθεί κατά 70% περίπου.

Πως γίνεται αυτό; Μαντέψτε… ψάξτε τη διαδρομή του χρήματος…

Το ίδιο γίνεται και σε άλλους τομείς της οικονομίας μας, ακόμη και σε σχέση με τα τεστ κορονοϊού, με τα εκατομμύρια να αλλάζουν χέρια, πάντα με μοναδικό κριτήριο τη σχέση του εκάστοτε επιχειρηματία με τους κρατούντες.

Αυτό όμως δεν συμβαίνει μόνο στη μπανανία μας.

Το ίδιο γίνεται κι αλλού όπου το σύστημα ευνοεί τις «υπόγειες σχέσεις» κεφαλαίου και «δημοκρατικής» διακυβέρνησης.

Έτσι, στο προπύργιο του καπιταλισμού και της δημοκρατίας, στην Αμερική, εκεί όπου οι θάνατοι από τον κορονοϊό σπάνε ρεκόρ, μεγάλο μέρος του απλού λαού πένεται, την ίδια ώρα που οι εκατομμυριούχοι τρίβουν τα χέρια τους.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία του CNN, οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ έχουν γίνει κατά 40% πλουσιότεροι από τον περασμένο Μάρτιο.

Τι ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, τόσο σε εμάς όσο και στις ΗΠΑ; Μαντέψτε…

Με άλλα λόγια, οι πλούσιοι πλουτίζουν περαιτέρω με την πανδημία και οι φτωχοί φτωχαίνουν…

Και στη μέση η περιλάλητη μεσαία τάξη, που απλά μέρα με τη μέρα εξατμίζεται… σε όλο τον πλανήτη.

Στην Αμερική λοιπόν, από τον περασμένο Μάρτιο άλλοι 46 άνθρωποι έγιναν δισεκατομμυριούχοι (ξεκινώντας ως εκατομμυριούχοι).

Κυρίως λόγω της άνθησης του χρηματιστηρίου. Της κερδοσκοπίας δηλαδή.

Π.χ. ο Elon Musk έγινε (σε αυτό το διάστημα) κάπου $155 δισ. πλουσιότερος!!!!!

Χάρη κυρίως στην εκτόξευση της τιμής των μετοχών της Tesla.

Οι συνολικά 660 Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι ελέγχουν σήμερα περίπου $4.1 τρισεκατομμύρια, δηλαδή 2/3 περισσότερα χρήματα από το συνολικό ποσό που «ελέγχει» το φτωχότερο 50% του αμερικανικού πληθυσμού.

Την ίδια ώρα που η φτωχοποίηση θεριεύει.

Σύμφωνα με μελέτη των πανεπιστημίων του Chicago και του Notre Dame, περισσότεροι από 8 εκατομμύρια Αμερικανοί μπήκαν επίσημα στις τάξεις των φτωχών και των ανέργων κατά τους τελευταίους έξι μήνες του 2020.

Στην αρχή της πανδημίας αυτό δεν έγινε τόσο εμφανές κυρίως λόγω των επιδομάτων στήριξης από πλευράς της κυβέρνησης. Όταν όμως τα πράγματα χειροτέρεψαν και η αμερικανική οικονομία άρχισε να παραπαίει, με τα επιδόματα να μειώνονται, άρχισε να αυξάνεται και η βίαιη φτωχοποίηση, με ρυθμούς μάλιστα διπλάσιους εκείνων της δεκαετίας του 1960, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Κάτι ανάλογο θα δούμε και στην Ελλάδα, όσο περνάει ο καιρός.

Εξάλλου, όπως μας λένε εδώ και ένα χρόνο, υπομονή… οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες.

Όταν το δούμε όμως θα είναι αργά για δάκρυα, αφού οι πλούσιοι επιτήδειοι θα έχουν κάνει τη μπάζα τους, οι υπόλοιποι θα κλαίνε και οι νυν κυβερνώντες ή θα ζουν το όνειρο στις επαύλεις και στις βίλες τους δίπλα στη θάλασσα, ή στην Τοσκάνη, ιδιωτεύοντας, ή θα μιμούνται στις κυβιστήσεις τον Ιωάννη Μελισσανίδη προσπαθώντας να μας πείσουν εκ νέου να τους ψηφίσουμε για μας σώσουν από άλλο μετερίζι.

Και θα μείνουν πίσω οι χιλιάδες των ιδιοτελών χειροκροτητών και των μετακλητών αναρωτώμενοι «τι έγινε ρε παιδιά;», με τους λοιμωξιολόγους, επιδημιολόγους και λοιπούς «ειδικούς» τους οποίους θα έχουν στήσει στη γωνία οι επιτήδειοι πολιτικάντηδες, πριν την κάνουν, να προσπαθούν να πείσουν ότι δεν ήταν οι υπαίτιοι για την καταστροφή.

Κι εμείς θα ακούμε τη Σία, τον Καμπουράκη, τον Αυτιά, τον Παπαδάκη και άλλους αδέκαστους opinion makers να μας λένε πως για όλα φταίει η κυρά Σούλα που στηνόταν στις ουρές έξω από τα ZARA κι ο Μήτσος που φορούσε τη μάσκα κάτω από τη μύτη…

Με πληροφορίες από cnn.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ