Οι απόστρατοι για την ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 27 Ιανουαρίου 1945 τα συμμαχικά στρατεύματα εισήλθαν στο στρατόπεδο εξόντωσης στο Άουσβιτς – Μπίρκεναου στην Πολωνία και απελευθέρωσαν τους κρατουμένους.
Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε ως η Διεθνής Ημέρα μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος από την ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η ανθρωπότητα δεν πρέπει ποτέ να λησμονήσει ότι η τότε η Χιτλερική Γερμανία επιδίωκε την ολοκληρωτική εξόντωση του εβραϊκού έθνους, με μεθόδους, μάλιστα, πρωτοφανούς βαρβαρότητας και συστηματικής αποτελεσματικότητας. Ακριβώς εκείνη την περίοδο ξεριζώθηκε από την Ελλάδα η δημιουργική και ακμάζουσα εβραϊκή κοινότητα και οδηγήθηκε σύσσωμη στα κρεματόρια.
Οι Έλληνες είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο θέμα των γενοκτονιών καθόσον χιλιάδες Ποντίων και Μικρασιατών αδελφών μας έπεσαν θύματα ανάλογης Τουρκικής θηριωδίας στις αρχές του 20ου αιώνα.
Η Ε.Α.Α.Σ. λοιπόν στέλνει ένα μήνυμα γι’ αυτή την επέτειο. Ποτέ ξανά!
Τα γενοκτονικά σχέδια πρέπει να ακυρώνονται και να καταπολεμούνται την περίοδο της προετοιμασίας, πριν οι μηχανές του θανάτου ξεκινήσουν να δουλεύουν…

Δ.Σ. Ε.Α.Α.Σ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ