Η ελεεινή μεθόδευση Γερμανίας και Τουρκίας για να ενισχύουν με όπλα τους ισλαμιστές στην Λιβύη!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το βρώμικο τέχνασμα που χρησιμοποιεί η Γερμανία και Τουρκία για να ενισχύουν την στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας και έπειτα να στέλνουν τα όπλα στην Λιβύη.

Πως χρησιμοποιούν ακόμα και το πρόσχημα της ιατρικής βοήθειας για να μεταφέρουν το φορτίο του θανάτου!

Αποκαλύψεις φωτιά από τη Νότιο Αφρική
Η δολοφονική μηχανή της Τουρκίας εξοπλίζεται από γερμανικές βιομηχανίες όπλων μέσω εργοστασίων στην Νότιο Αφρική με ένα ελεεινό τέχνασμα: Χρησιμοποιούν ακόμα και την πανδημία, κατεβάζοντας μεταγωγικά αεροσκάφη με δήθεν δωρεά υγειονομικού υλικού τα οποία όμως επιστρέφουν φορτωμένα με στρατιωτικό υλικό από εργοστάσιο γερμανικής βιομηχανίας όπλων που εδρεύει στην Νότιο Αφρική. Με το ίδιο τέχνασμα στη συνέχεια η Τουρκία σπάει το εμπάργκο στην Λιβύη και δίνει τα όπλα στους ισλαμιστές!

Τον περασμένο Μάιο έφτασαν στο Κέιπ Τάουν τουρκικά μεταγωγικά αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας τύπου A400M, που μετέφεραν «δωρεά ιατρικών προμηθειών». Ένα δεύτερο στρατιωτικό μεταγωγικό έφτασε αργότερα εκείνη την ημέρα, ενώ ένα τρίτο και τέταρτο αεροσκάφος λίγες ημέρες μετά.  Ακολούθησαν κι άλλα τουρκικά μεταγωγικά για τα οποία η πρέσβειρα της Τουρκίας στη Ν. Αφρική, Elif Ülgen εξήγησε ότι θα μετέφεραν «κάποιο είδος στρατιωτικών πυρομαχικών» που αγόρασε η Τουρκία από την Rheinmetall Denel Munition (RDM). Την γερμανική εταιρία παραγωγής πολεμικού υλικού την οποία την γνωρίζουμε πολύ καλά και στην Ελλάδα.

Elif Ülgen
Elif Ülgen, Πρέσβειρα της Τουρκίας στην Νότιο Αφρική.

Αποκαλύφθηκε ότι μόνο το πρώτο μεταγωγικό τουρκικό αεροσκάφος μετέφερε μια μικρή ποσότητα υγειονομικού υλικού. Όλα τα άλλα έφτασαν άδεια προκειμένου να φορτώσουν τεράστια ποσότητα στρατιωτικού υλικού, όπως προκύπτει από την δυνατότητα μεταφοράς των συγκεκριμένων αεροσκαφών. Τα οποία έμειναν στο έδαφος μόλις λίγες ώρες, ίσα-ίσα για να φορτώσουν το υλικό από την γερμανική βιομηχανία που εδρεύει στην χώρα.

Η Elif Ülgen ισχυρίστηκε ότι δεν γνώριζε τις λεπτομέρειες, αλλά είπε ότι μεγάλο μέρος του εξερχόμενου φορτίου προοριζόταν για «ασκήσεις» από τον τουρκικό στρατό. Η Elif Ülgen είπε ότι η Τουρκία άρχισε να συνεργάζεται με την γερμανική RDM πριν από δύο χρόνια.

Οι ερευνητές που ασχολούνται με θεάματα της  πολεμικής βιομηχανίας έχουν θέσει ερωτήματα σχετικά με το εάν αυτό το είδος εξαγωγής επιτρέπεται υπό το αυστηρό λοκντάουν της Νότιας Αφρικής, το οποίο έχει οδηγήσει τις εξαγωγές φορτίου να περιορίζονται κυρίως σε βασικά προϊόντα όπως τρόφιμα και ιατρικά είδη. Ωστόσο, η Ülgen είπε ότι τα απαραίτητα δικαιώματα για την πώληση και την εξαγωγή είχαν ήδη γίνει πριν από το λοκνταόυν.

Οι προμήθειες προορίζονται για την Τουρκική πολεμική βιομηχανία που ασχολείται με εκρηκτικά και πυρομαχικά και ελέγχεται πλήρως από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.
Τα δύο πρώτα αεροπλάνα στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Κέιπ Τάουν πέταξαν στη Δυτική Αφρική και σταμάτησαν στη Λουάντα κατά την επιστροφή τους. Η δεύτερη παρτίδα αεροπλάνων έφτασε στο Κέρας της Αφρικής, με ένα να σταματά στη Σομαλία για να αφήσει την «ανθρωπιστική βοήθεια» και τον ιατρικό εξοπλισμό, δήλωσε ο Ülgen.
Η Τουρκία έχει ήδη στείλει ιατρικές προμήθειες σε 57 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην Αφρική, βοήθησε το Σουδάν, τη Γουινέα, τη Σομαλία, την Ουγκάντα, το Λεσόθο, τη Μοζαμβίκη, την Τυνησία, την Αλγερία, καθώς και τη Λιβύη, μια χώρα που πλήττεται από συγκρούσεις όπου και η Τουρκία εμπλέκεται στρατιωτικά.

Η τουρκική δωρεά στη Νότια Αφρική ήταν σχετικά μικρή, αλλά ήταν «συμβολική», σύμφωνα με την πρέσβειρα. Περιλάμβανε 100.000 χειρουργικές μάσκες, 100 μάσκες N95, 500 προστατευτικές φόρμες, 500 ασπίδες προσώπου, 500 γυαλιά ιατρικής ασφάλειας, 200 λίτρα απολυμαντικού χεριών και μία απολυμαντική σήραγγα – συμπεριλαμβανομένου του ειδικού απολυμαντικού ψεκασμού – για τοποθέτηση στην είσοδο ενός δημόσιου κτηρίου για απολύμανση αυτοί που μπαίνουν. Δηλαδή σηκώθηκε ολόκληρο αεροπλάνο, για να παραδώσει υλικό του οποίου η αξία δεν έφτανε ούτε καν το κόστος καυσίμων που χρειάστηκε για να πετάξει! Μιλάμε για τον ορισμό της εικονικής πτήσης με εικονικό φορτίο και μοναδική σκοπιμότητα, να φορτώσουν όπλα σπάζοντας το λοκντάουν! 

Οι πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Αφρικής δήλωσαν ότι οι Τούρκοι αρχικά ήθελαν να στείλουν έξι πτήσεις στη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας Langebaanweg, αλλά η στρατιωτική ηγεσία της χώρας το απαγόρευσε καθώς δεν υπάρχει εκεί σημείο τελωνειακού ελέγχου για να εκκαθαριστεί το φορτίο. Ο εκπρόσωπος των ΕΔ της Νότιας Αφρικής, Siphiwe Dlamini, δεν έχει ακόμη απαντήσει σε ερωτήματα δημοσιογράφων σχετικά με τη περίεργη αυτή συναλλαγή.

Η επικεφαλής της Εθνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Όπλων της Νότιας Αφρικής, δεν μπορούσε, να πει πότε ακριβώς εγκρίθηκε η τουρκική συναλλαγή.

«Η άδεια πρέπει να είναι έγκυρη, διότι αν δεν είναι έγκυρη, οι [στρατιωτικές προμήθειες] δεν μπορούν να φύγουν από τη χώρα. Η απόφαση ελήφθη πριν από την κατάσταση λοκνταόυν», ισχυρίστηκε, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Η Γερμανική βιομηχανια RDM δεν ήθελε να σχολιάσει τη συναλλαγή. Η εκπρόσωπος του Νοτιοαφρικανικού τμήματος της εταιρείας, Ruby Maree είπε ότι …απουσιάζει από το γραφείο λόγω του λοκντάουν! «Γενικά, λόγω της φύσης της επιχείρησής μας, δεν επιτρέπεται να αποκαλύψουμε πληροφορίες σχετικά με τους πελάτες ή τις παραγγελίες μας. Πιστεύω ότι καταλαβαίνετε», συμπλήρωσε, μιλώντας στο νοτιοαφρικανικό μέσο που ανέδειξε το θέμα.

Ο στρατιωτικός αναλυτής Helmoed-Römer Heitman εικάζει ότι η συναλλαγή θα μπορούσε πιθανότατα να ήταν για πυρομαχικά, όπως πυραύλους, χειροβομβίδες κλπ, εάν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε στρατιωτικές ασκήσεις. Είπε επίσης ότι θα μπορούσε να περιλαμβάνει κινητήρες ή κεφαλές πυραύλων.

«Οι Τούρκοι έχουν εδώ ένα γραφείο σχεδιασμού [στη Νότια Αφρική] που σχεδιάζει πυραύλους για παραγωγή στην Τουρκία, και υποθέτω ότι είναι πιθανό ορισμένες αρχικές παρτίδες να χρησιμοποιούν κομμάτια της Νότιας Αφρικής», συμπλήρωσε ο Heitman.

Η εμπλοκή της Τουρκίας σε συγκρούσεις σε χώρες όπως η Λιβύη και η Συρία δημιούργησαν φόβους ότι ο εικονικός χαρακτήρας της συναλλαγής σχετίζεται με αυτές τις τουρκικές δράσεις, αλλά δεν μπορεί να αποδειχθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, ο Πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Κύριλ Ραμαφάσα προέτρεψε τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Ιανουάριο να μην αναπτύξει στρατεύματα στη Λιβύη. Προφανώς οι αρχές της Νοτίου Αφρικής και ειδικά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει τίποτα για την έκνομη δραστηριότητα και συναλλαγή μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας που γίνεται στο έδαφος της.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της γερμανικής οργάνωσης “Κοινή Διάσκεψη για την Εκκλησία και την Ανάπτυξη” (Gemeinsame Konferenz Kirche und Entwicklung), τα αεροσκάφη μετέφεραν πίσω στην Τουρκία μεταξύ άλλων βλήματα όλμων 120mm, εκ των οποίων ένα μέρος κατέληξε στην συνέχεια στην Λιβύη.

Με απλά λόγια, η γερμανική εταιρία βοηθά την Τουρκία να σπάσει το εμπάργκο που έχει επιβάλλει η Ευρωπαΐκή Ένωση για τα όπλα στην Λιβύη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ