Κατέρρευσε ο Νίκος Καρανίκας από τις εκδηλώσεις αγάπης του Άδωνι Γεωργιάδη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στον δρόμο που χάραξε ο Καρανίκας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο παρουσίασε στους συναδέλφους του της κυβέρνησης νομοσχέδιο σχετικά με την αναμόρφωση του πλαισίου παραγωγής και εξαγωγής προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Σύμφωνα μάλιστα με την Βίκυ Σαμαρά από το news 247, υπήρξε και θερμό επεισόδιο μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος υπερασπίστηκε σθεναρά το έργο του Νίκου Καρανίκα και του Μάκη Βορίδη στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο! Τα γεγονότα αυτά όμως εξηγούν γιατί η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ άφησε γεμάτα ταμεία ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα άδειασε. Βλέπετε, αποδεικνύεται ότι ο Καρανίκας έκανε το ίδιο έργο με τον Γεωργιάδη, μόνο που ο Γεωργιάδης παίρνει το δεκαπλάσιο μισθό από τον Καρανίκα.

Αφορμή στάθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης με σκοπό την διευκόλυνση της εξαγωγής των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Ο κ. Γεωργιάδης παρουσίασε το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο, μνημονεύοντας μάλιστα τον πρώην σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Καρανίκα, που ήταν ο εμπνευστής του φιλόδοξου σχεδίου προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα της βιομηχανικής κάνναβης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρότζεκτ που συνέχισε η ΝΔ, παρά τις αντιρρήσεις που είχε ο κ. Βορίδης όσο ήταν υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο υπουργός των Εσωτερικών πλέον ζήτησε το λόγο μετά τον κ. Γεωργιάδη. Εδειξε δε εξαρχής τις προθέσεις του αναφερόμενος στον πάλαι πότε πολιτικό του συνοδοιπόρο ως “τον κύριο υπουργό Ανάπτυξης”. Και τα είπε… τσεκουράτα επί 15 λεπτά, φτάνοντας μέχρι σημείου να κάνει λόγο για εμπόριο ναρκωτικών με τις ευλογίες του κράτους!

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε εμφανώς ενοχλημένος σε αντίστοιχο ύφος στον “κύριο υπουργό των Εσωτερικών”, υπερασπιζόμενος το νομοθέτημα του. Και ο καυγάς σταμάτησε μόνο όταν παρενέβη ο κ.Μητσοτάκης, εκφράζοντας την… κατανόηση του στον κ. Βορίδη καθώς απευθύνεται σε συγκεκριμένο εκλογικο ακροατήριο και διαβεβαιώνοντας τον πως στη δική του εκλογική περιφέρεια δεν θα γίνουν τέτοιες επενδύσεις…

Ενδεχομένως τον κ. Βορίδη να ερέθισε η αναφορά Γεωργιαδη στον κ. Καρανίκα, ο οποιος τον περασμένο Μάιο του είχε επιτεθεί για την πολιτική του στο συγκεκριμένο ζήτημα και ειδικότερα γιατί ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε επιχειρήσει να βάλει πιο αυστηρά πλαίσια στη βιομηχανική κάνναβη. Βέβαια στη συνέχεια ο κ. Βορίδης είχε δηλώσει στη Βουλή ότι η βιομηχανική κάνναβη αποτελεί πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ. Το 2018 πάντως κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ ότι νομοθετεί την ανεξέλεγκτη καλλιέργεια χασίς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ