Χαστούκι από τους Αστυνομικούς στο Χρυσοχοΐδη: «Δεν είναι δουλειά της ΕΛΑΣ – Το μάθαμε από την τηλεόραση»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ce9cce99cea7ce91ce9bce97cea3 cea7cea1cea5cea3ce9fcea7ce9fceaace94ce97cea3 cea0ce91cea3ce9fce9a

Οι φοιτητές, οι πλέον ενδιαφερόμενοι δηλαδή, διαφωνούν και έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους με όλους τους τρόπους. Οι πρυτάνεις και οι Πανεπιστημιακοί, που επίσης επηρεάζονται, έχουν τονίσει κατ’ επανάληψη ότι θεωρούν το μέτρο εκτός πραγματικότητας.

Ακόμη και ο πρώην Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθ΄υλιν αρμόδιος ως καθηγητής δημοσίου δικαίου Θεόδωρος Φορτσάκης διαφώνησε έντονα. Οι πολίτες, με τη σειρά τους, απορούν, ειδικά όσοι έχουν περάσει από σχολές. Ποιος έμενε; Οι αστυνομικοί.

Όπως προκύπτει κι αυτοί δηλώνουν απρόθυμοι να μπουν στα Πανεπιστήμια μέσω του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου που όπως αποκάλυψε στο Kontra, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ενημερώνονται για τις εξελίξεις από τα ΜΜΕ, μια και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν έχει καν μπει στον κόπο να συζητήσει μαζί τους για τα σχέδιά του.

«Η ΠΟΑΣΥ δεν συμφωνεί με το να εμπλακεί η αστυνομία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Δε συμφωνούμε να εμπλακεί η αστυνομία: ούτε οι αστυνομικοί, ούτε οι ειδικοί φρουροί. Η απόφαση για μη ίδρυση πανεπιστημιακού σώματος είναι ομόφωνη. Δεν έχουμε λάβει, δε, καμία πρόσκληση από τον υπουργό προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα. Η ενημέρωση που έχουμε προέρχεται μόνο από τα ΜΜΕ» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γερακαράκος συμπληρώνοντας ότι τα ευρωπαϊκά σωματεία αστυνομικών έχουν μιλήσει με την ΠΟΑΣΥ και η ενημέρωση που παρείχαν ήταν σαφής: «Πουθενά στην Ευρώπη δεν εμπλέκεται η αστυνομία στη φύλαξη των πανεπιστημίων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ