Κυβέρνηση αχρήστων;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστολου

Πρωτοφανής διασυρμός και παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης των αρίστων, που αποδεικνύεται κυβέρνηση των αχρήστων.

Το ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος είχε πάρει μαζί του και τον υπουργό ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αποδείχτηκε μέγα φιάσκο. Παρά τα διθυραμβικά αφιερώματα, και τα δισεκατομμύρια που θα έρεαν στην Ελλάδα, καθώς οι συνθήκες ήταν ιδανικές για να επενδύσει η αραβική υπερδύναμη στην χώρα μας.

Εντέλει, αντί για την Κρήτη, οι Άραβες πήγαν στην Αλβανία! Και μιλάμε για μία επένδυση μαμούθ ύψος 2 δισεκατομμυρίων € την οποία η Ελλάδα είχε απόλυτη ανάγκη.

Στην Κρήτη την περιμέναμε, αλλά στην Αλβανία πήγε. Έκλεισε, λοιπόν, συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και του πολυεθνικού ομίλου ακινήτων Emaar Group, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για τη μετατροπή του λιμένα Δυρραχίου, με έργα προϋπολογισμού 2 δισ. ευρώ, σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά λιμάνια της Αδριατικής.

Εκπρόσωποι της αλβανικής κυβέρνησης μετέβησαν ήδη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για συνομιλίες με τον ανωτέρω όμιλο, με στόχο την κατασκευή της μαρίνας του Δυρραχίου. Ο ιδρυτής του ομίλου EmaarMohamed Alabbar, γνωστός ως ο κατασκευαστής και ο ιδιοκτήτης του ουρανοξύστη “Burj Khalifa” στο Ντουμπάι, σε δήλωσή του ανέφερε ότι:

«η συγκεκριμένη επένδυση αναμένεται να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δυρραχίου, μετατρέποντας την παράκτια πόλη σε ένα από τα πιο όμορφα αξιοθέατα της Αδριατικής»!

Ενώ πρόσθεσε ότι:

«θα αποτελέσει κίνητρο για εισροή περαιτέρω επενδύσεων και, κατά συνέπεια, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Αλβανία». Προβλέπονται η κατασκευή μαρίνας για σκάφη αναψυχής, ενός σύγχρονου τερματικού επιβατικού σταθμού καθώς και κτίρια προς εμπορική χρήση και δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων.

Το παραπάνω αποκαλυπτικό ρεπορτάζ δημοσιεύθηκε στο διαδικτυακό ειδησεογραφικό πόρταλ www.olympia.gr! Με την σημείωση πως η παραπάνω φωτογραφία παρουσιάζει την αξέχαστη στιγμή με τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να φωτογραφίζει τον πολυέλαιο κατά την επίσημη επίσκεψη μαζί με τον Πρωθυπουργό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα!

Να σημειώσουμε εμείς, πως η Συμφωνία – επένδυση των ΗΑΕ στην Αλβανία υπογράφηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2020 και ημέρες πριν είχε ανακοινωθεί με διθυράμβους από τα ΜΜΕ της Αλβανίας!

Το ταξίδι του Έλληνα Πρωθυπουργού και των Ελλήνων αξιωματούχων που τον συνόδευαν στα ΗΑΕ πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2020!

Δεν γνώριζε ο Πρωθυπουργός την επικείμενη συμφωνία μεταξύ των ΗΑΕ και της Αλβανίας; Γιατί εάν δεν την γνώριζε, σημαίνει ότι το ελληνικό διπλωματικό Σώμα, οι Μυστικές Υπηρεσίες μας και οι αρμόδιοι Υπουργοί της κυβέρνησης δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους και θα έπρεπε οι εμπλεκόμενοι να πάνε άμεσα στο σπίτι τους, αφού είναι ανίκανοι να διαχειριστούν μεγάλα ζητήματα εθνικού συμφέροντος της Πατρίδος μας!

Αν το γνώριζε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και δεν έκανε κάτι προκειμένου να πείσει τα ΗΑΕ να αλλάξουν απόφαση επενδύοντας στην Κρήτη, τότε να παραιτηθεί και να πάει εκείνος σπίτι του.

Γιατί δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί αυτή η επένδυση που θα είναι ορμητήριο της Τουρκίας στις εξελίξεις, και η ελληνική πλευρά να είναι ανίκανη να αντιληφθεί τα αυτονόητα!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ