Παναγιωτόπουλος – Παρλί: Ελλάς – Γαλλία συμμαχία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Παναγιώτη Αποστολου

Την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος υπέγραψε με την Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί στο Υπουργείο τη σύμβαση για την προμήθεια των 18 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale! Αυτή η συμφωνία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά την μακροχρόνια παράδοση των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν μεταξύ τους οι δυο χώρες και που αυτή η σχέση έχει πάρει στις ημέρες μας ισχυρές διαστάσεις, αφού συνάδουν τα συμφέροντα της Γαλλίας και της Ελλάδος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου!

Έτσι για άλλη μια φορά δικαιώνεται, η σε πολλά άρθρα μου διατυπωμένη πολιτική εκτίμηση, πως πρέπει δηλαδή η Ελλάδα να συνάψει ακόμη πιο ισχυρούς δεσμούς με την Γαλλία του Εμανουέλ Μακρόν, αφού μόνη αυτή από το συνονθύλευμα κρατών – μελών της ΕΕ έβαλε πλάτη στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδος στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο και ανάγκασε τον σατράπη – φασίστα Ρ. Τ. Ερντογάν να ακούει Εμανουέλ Μακρόν και να τρέχει να κρυφτεί! Να δυναμώσει λοιπόν περαιτέρω τις σχέσεις της η Ελλάδα με τη Γαλλία, αυριανή ηγέτιδα δύναμη της ΕΕ και σήμερα μια εκ των πέντε μονίμων μελών του ΟΗΕ, μιας ισχυρότατης στρατιωτικής δύναμης (και πυρηνικής)!

Από τις κοινές δηλώσεις του Νίκου Παναγιωτόπουλου (που εδώ και πολλούς μήνες γράφω και ξαναγράφω πως είναι ο πιο πετυχημένος Υπουργός της σημερινής κυβέρνησης) και της Φλοράνς Παρλί, θα σταθώ ιδιαίτερα στα παρακάτω από όσα ειπώθηκαν:

«Συζητήσαμε τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και την κοινή μας θέληση να συνεισφέρουμε στην ασφάλεια, σταθερότητα και ευημερία στην ευρύτερη περιοχή, με θεμέλιο τον σεβασμό των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας», είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος!

Ενώ η Φλοράνς Παρλί στάθηκε ιδιαίτερα στη διαχρονική φιλία και συνεργασία των δυο χωρών, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που προμηθεύεται Rafale και η οποία αγορά αυτών των μαχητικών αεροσκαφών θα λειτουργήσει ως πολλαπλασιαστής αποτρεπτικής ικανότητας για την ελληνική αεροπορία! Προαναγγέλλοντας τη συμμετοχή της Γαλλίας σε διάφορες στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο και πως το γαλλικό αεροπλανοφόρο (φόβητρο) Σαρλ Ντε Γκολ θα πλεύσει σύντομα στο Αιγαίο και την Ν.Α. Μεσόγειο συνοδευόμενο από φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού!

Να σημειώσουμε πως από τα 18 μαχητικά γαλλικά αεροσκάφη τύπου Rafale, τα 6 εξ αυτών είναι καινούργια και τα 12 μεταχειρισμένα. Η παραλαβή τους θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021!

Είμαστε σίγουροι, ότι ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος μεταξύ των υπό αγορά φρεγατών, προκρίνει τις γαλλικές της συμμάχου Γαλλίας και όχι Αμερικανικές ή Γερμανικές, δυο χωρών δηλαδή που επιζητούν μαζί με την Τουρκία τον διαμελισμό της Ελλάδος!

Ωστόσο αυτήν την ιστορική Συμφωνία χαιρέτησε και ο Α΄ ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, γράφοντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε νέα εποχή! Οι Ίκαροί μας κυριαρχούν και θα κυριαρχούν στους αιθέρες. Η εξαιρετικά τιμητική επίσκεψη της ΥΠΑΜ Φλοράνς Παρλί, της φίλης και συμμάχου Γαλλίας επισφράγισε την συμφωνία για την ένταξη των πανίσχυρων RAFALE στο οπλοστάσιο μας. Une Présence très honorable et un contrat très considérable! Εν “RAFALE” (“ριπή”) Οφθαλμού, Νέο Αεροσκάφος! Οι Ένοπλες Δυνάμεις σε νέα εποχή! Οι Ίκαροι μας κυριαρχούν και θα κυριαρχούν στους αιθέρες! Τιμή και δόξα στο προσωπικό της ΠΑ! Το αξίζει!»!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ