Σε πανικό οι Τούρκοι από την Ελληνοαμερικανική άσκηση που συντόνισε ο Κ. Φλώρος!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για στοχοποίηση του Βοσπόρου και των Δαρδανελλίων! Μην ανησυχείτε καρντάσια, όσο υπάρχει Μητσοτάκης δεν έχετε τέτοιον  φόβο. Εδώ μέσα που πρόσκεινται στον Μητσοτάκη βρίζουν ανοιχτά τον αρχηγό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων Κωνσταντίνο Φλώρο, προφανώς επειδή σας ανησυχεί. Οπότε με κυβέρνηση Μητσοτάκη μπορείτε να κοιμάστε ήσυχοι.

Διαβάστε τι λέει το τούρκικο δημοσίευμα:

Η Ελλάδα πραγματοποίησε κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ σήμερα, μετά την απόφαση των Αμερικανών να ανοίξουν μια βάση στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πέρυσι.

Μετά την άσκηση, 30 ελικόπτερα επίθεσης «Black Hawk» τοποθετήθηκαν στο Αεροδρόμιο Δημόκριτος στην Αλεξανδρούπολη.

Αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα Στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου,  δημιουργώντας διασύνδεση μεταξύ των βάσεών τους στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, γράφει χαρακτηριστικά η τουρκική Γενί Ακίτ.

Από τη μια πραγματοποιήθηκε η 61η διερευνητική συνάντηση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας για να διατηρήσει η Ελλάδα τις στενές σχέσεις με την Τουρκία, από την άλλη πλευρά έδωσε ώθηση στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως σημειώνεται.

Η Ελλάδα επέτρεψε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να επιτρέψουν τον αμερικανικό στρατό στην περιοχή της Θράκης μετά από την κοινή άσκηση με τις ΗΠΑ.

30  αμερικανικά ελικόπτερα επίθεσης στην Αλεξανδρούπολη

Σε δήλωση προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο Διευθυντής του Αεροδρομίου Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης Στέλιος Ζαντανίδης δήλωσε ότι περισσότερα από 30 ελικόπτερα «Black Hawk» των ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο «Δημόκριτος» ως βάση.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι τα ελικόπτερα που θα χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιο ως βάση μεταξύ Φεβρουαρίου και Αυγούστου, θα ανεφοδιάζονται και θα συντηρούνται στο αεροδρόμιο. Ο διευθυντής του αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης, Ζαντανίδης, ανακοίνωσε ότι είχε ζητήσει για τους Αμερικανούς υπόστεγο, γραφείο και διοικητικούς χώρους.

Παραβιάζουν τη Συνθήκη της Λωζάνης!

Η Ελλάδα έχει διαθέσει βάσεις στις ΗΠΑ σε απαγορευμένες περιοχές κατά της Τουρκίας, στόχος τους είναι παρακάμψουν τα Στενά.

Η Ελλάδα, η οποία κατέλαβε 18 από τα νησιά μας ( σημείωση: !!!), έδωσε τώρα μια βάση στις ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, η οποία θα έπρεπε να είναι χωρίς στρατιώτες σύμφωνα με την Ειρηνευτική Συμφωνία της Λωζάνης.

Οι ΗΠΑ θα προσπαθήσουν να παρακάμψουν τα Στενά συνδέοντας τις βάσεις τους από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από εδώ.

Πυρομαχικά αποθηκεύτηκαν στην Αλεξανδρούπολη

Σύμφωνα με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, η Αλεξανδρούπολη είναι μια περιοχή όπου δεν πρέπει να υπάρχουν στρατιώτες. Τα ελικόπτερα Skorsky του 101ου αερομεταφερόμενου τμήματος των ΗΠΑ, στρατιωτικά οχήματα και πυρομαχικά μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη.

Yeni Akit

The Hellenic Information Team

ΔΗΜΟΦΙΛΗ