Δεινόσαυροι στα βουνά – κήτη στις λίμνες – και το παντεσπάνι;

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Στην αρχαία Ελλάδα στα βουνά στήνανε τους Θεούς, τους Κενταύρους, τον Προμηθέα και στις λίμνες τοποθετούσαν τις κατοικίες των νεράιδων. Σήμερα στα βουνά στήνουνε τους δεινοσαύρους, τις ανεμογεννήτριες και στις λίμνες τα κήτη, τα πλωτά φωτοβολταϊκά. Γέμισαν τα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας, με ανεμογεννήτριες και συζητούν για πλωτά φωτοβολταϊκά στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου και δίπλα να στήσουν τα ΧΥΤΑ (Απόβλητα και αμίαντο) για να πίνει καθαρό νερό η Θεσσαλονίκη!!

Πράσινη ανάπτυξη την βάπτισαν. Πράσινο κουτόχορτο για την κοινωνία και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς. Μετά τη βίαιη απολιγνιτοποίηση της ΔΕΗ, που εξασφάλιζε ενεργειακή επάρκεια στη χώρα και χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα τις αναπληρώσουν, λένε, με νέες θέσεις εργασίας. Είναι αλήθεια! Κάθε νέος θα έχει από έναν κουβά και ένα σφουγγάρι και θα σκουπίζει τα πάνελ των φωτοβολταικών. Θα αποκτήσουν και εμπειρία ( όπως λέει και ο πρωθυπουργός) για να καθαρίζουν τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων στα φανάρια!!

Και πώς να διαμαρτυρηθείς; Υπάρχει κορονοιός, υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων. Απαγορεύονται οι διαμαρτυρίες. Κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Ψηφίζονται ένα κάρο νομοσχέδια. Εξισώνονται τα πανεπιστήμια με τα κολέγια. Μειώνονται οι εισακτέοι στα περιφερειακά πανεπιστήμια και θα μπαίνουν χωρίς εξετάσεις οι αστυνομικοί, όχι με σημειώσεις και βιβλία, αλλά με κλομπ.

Όλες οι ανθρώπινες δραστηριότητες, οι ελευθερίες και τα δικαιώματα σε πολιορκία γιατί κινδυνεύει η δημόσια υγεία. Οι φαρμακευτικές όμως εταιρίες αντί να επιστρατευθούν για να προστατέψουν το υπέρτατο αγαθό, κερδοσκοπούν στο ιδιωτικό δόγμα «προσφορά και ζήτηση». Η ενημέρωση γίνεται από τους ντίλερ των φαρμακευτικών και της κυβέρνησης.

Εφάρμοσαν και τη μέθοδο «φυσαρμόνικα», άνοιξε- κλείσε, στις επιχειρήσεις. Παλαιότερα οι γεωργοί για να καπιστρώσουν τα άλογα και κυρίως τα πιο ζωηρά αυτήν την μέθοδο χρησιμοποιήσουν. Βάλε – βγάλε το χαλινάρι. Μέχρι να συνηθίσει και το πιο ατίθασο. Ύστερα έβαζαν και τις παρωπίδες, και το άλογο γινόταν πειθήνιο «αρνάκι»…

Η κοινωνία στενάζει, υποφέρει, αγωνιά, ανησυχεί, φοβάται και τα παπαγαλάκια και οι αβανταδόροι δημοσκόποι, βγάζουν τον πρωθυπουργό άριστο, αγαπητό, λαοπρόβλητο και «γκόμενο», ο οποίος θα οδηγήσει την κοινωνία στη γη της Επαγγελίας.

Λίγη υπομονή μέχρι να πέσει το Μάννα εξ ουρανού κι ύστερα να βρεθεί (η κοινωνία) σε κρανίου τόπο!!
Τέτοια έβλεπε και άκουγε ο αξέχαστος Αυλωνίτης και έλεγε «ρε που πάμε… Που πάμε ρε…»

Σκηνικό Όργουελ με πρόσχημα την «πανδημία»! Αίρωμεν καθ’ άπασαν την επικράτειαν …

Το ΚΙΝΑΛ έγινε θυγατρική εταιρία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή κι αν είναι αλλαγή! Δεν είναι κλιματική αλλαγή. Είναι πλανητική! Συνωμότησε το σύμπαν για να μπορέσει να συνεχίσει ο Τρισμέγιστος Μητσοτάκης το θεάρεστο έργο του.
Τα ΝΕΑ καταγγέλλουν τον Τσίπρα για λογοκρισία στην εφημερίδα! Μεγάλε Πάτερ-Χρήστο! Από υπηρέτης του βαθύ ΠΑΣΟΚ τώρα στην βαθιά γαλάζια θάλασσα μαζί με το Βαθύ κόκκινο δειλινό. Θρύλος της δημοσιογραφίας!
Αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι του ποδοσφαίρου. Είναι γνωστό άλλωστε ότι στις πυραμίδες του ποδοσφαίρου, της πολιτικής, των τραπεζών και των κατεχόντων επικρατεί η αθωότητα και η καθαρότητα. Τίποτα δεν είναι στημένο. Εκεί κατοικούν οι άριστοι και αναμάρτητοι. Στα χαμηλά της πυραμίδας υπάρχει η αμαρτία. Στις κοινωνίες. Γι΄ αυτό και όλα τα μέτρα. Νόμοι, λοκ ντάουν, επιτήρηση, για να μην μεταδοθούν οι αμαρτίες και η σήψη στα ψηλά!
Σήμα κινδύνου από τους εμπόρους. «Θα πεινάσουμε»! Γνωστή η απάντηση της Λουδοβίκιας εξουσίας. Υπάρχει και το παντεσπάνι!
Η Μεγάλη διαφορά μεταξύ Μητσοτάκη και κοινωνίας είναι πολύ απλή. Παράδειγμα η τακτική της γλώσσας και συμπεριφοράς. Τον ερωτευμένο, η κυβέρνηση των αρίστων τον αποκαλεί ερωτοφλεγή, ενώ η κοινωνία τον λέει καψούρη. Τόση απλή η διαφορά αλλά τόσο ουσιώδης και χαοτική!
Παιδιά του Κολωνακίου οι πρώτοι, παιδιά της πιάτσας οι άλλοι.
Δηλαδή το άρμα της εργασίας, της δουλειάς και της παραγωγής για να θρέφονται οι άρ(ρω)ιστοι του Κώλου νακίου…

Τα «γατόνια της δημοσιογραφίας και της τηλεόρασης, που ανακάλυψαν τις βίλες και τα κότερα του Τσίπρα, δεν ανακάλυψαν ακόμα « Το γουρούνι της πολιτικής» με κρεβάτι στο γραφείο του!! Ούτε θα το ανακαλύψουν και ούτε θα το αποκαλύψουν γιατί εκεί ισχύει η προτροπή της μαμάς προς το μωρό της. «Μη….μη κάνει τζίζ…..τζίζ…τζιζ….
Σε λίγο έρχεται και η επιστολική ψήφος των ομογενών. Ποιος θα τις ελέγχει; Ο αξιόπιστος διαχειριστής του συστήματος! Ύστερα θα ακολουθήσει και η ψήφος των κτηρίων αφού θα αποκτήσουν κι αυτά ψηφιακή ταυτότητα!

Μετά το αντάρτικο Σαμαρά και τις δηλώσεις Βαληνάκη (καραμανλικοί) άρχισε να ζορίζεται ο Μητσοτάκης. Έχει όμως μια πολύ καλή εναλλακτική. Την εξωσυζυγική σχέση που έχει με το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη, να την νομιμοποιήσει. Μιας και το 88% του ΚΙΝΑΛ τον στηρίζει φανατικά, είναι η κατάλληλη στιγμή να αναλάβει την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Τι μπλε, τι πράσινος! Προσαρμόζεται εύκολα στα «χρώματα κι αρώματα» Στο μόνο που δεν μπορεί να προσαρμοστεί, κατά δήλωσή του, είναι να ζήσει με 700 ή 800 ευρώ!!!!!

Στα καταστήματα εξαντλήθηκαν όλες οι φλάντζες. Με αυτά που βλέπουν και ακούνε οι πολίτες κάηκαν όλες οι φλάντζες τους. Ήρθε και η κυβερνητική δήλωση. «Η ελληνική αστυνομία στον καιρό της πανδημίας είναι το ΕΣΥ της χώρας!» Πάει, κάηκαν και οι φλάντζες κεφαλής!!!!
Υ.Γ Με αυτά που βιώνουν οι άνθρωποι γενικότερα αυτή την εποχή ένα και μοναδικό σύνθημα θα πρέπει να καθιερωθεί και να είναι αδιαπραγμάτευτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ