Πανικός στην Τουρκία από δήλωση καθηγητή για τους απανωτούς σεισμούς!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλεί τον κόσμο να εγκαταλείψει τα σπίτια σε πολυκατοικίες του και να πάει να μείνει στα εξοχικά! Οι δηλώσεις του προκάλεσαν πανικό στην Τουρκία.
Δύο σεισμοί σημειώθηκαν σε διάστημα ενός λεπτού από την περιοχή Karaburun της Σμύρνης. Μετά τους σεισμούς, ο καθηγητής Δρ. Αχμέτ Ερτσάν προέβη σε δηλώσεις: «Υπάρχει ένα συμβάν, σαν μια σεισμική καταιγίδα αυτή τη στιγμή. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι».

Στην περιοχή Karaburun της Σμύρνης δύο σεισμοί με μέγεθος 5,1 και ένα λεπτό αργότερα 4,8 καταγράφηκαν στις 08,46 σήμερα το πρωί.

Σε δηλώσεις  του στην «Haber Global» μετά τους σεισμούς, ο καθηγητής Δρ. Αχμέτ Ερτσάν δήλωσε ότι θα συνεχίσει να εκτονώνεται η ένταση.

«Φοβάμαι το Μπαϊρακλί , τα κτίρια στο Μπαϊρακλί και τη Μπόρνοβα επηρεάστηκαν πολύ. Ο αριθμός των κτιρίων που έφτασαν στο κατώφλι της κατάρρευσης εκεί είναι πολύ μεγάλος. Οι μετασεισμοί του σεισμού  των 5,1 δεν θα είναι 4.8, αλλά μικρότεροι. Αυτό σημαίνει ότι η εκτόνωση της έντασης θα συνεχιστεί εκεί. «Υπάρχει ένα συμβάν σαν μια σεισμική καταιγίδα. Αυτό δεν είναι καλό σημάδι».

Μάλιστα, είπε χαρακτηριστικά: «δεν θέλω να τρομάξω τους κατοίκους της Σμύρνης, αλλά θέλω να τους προειδοποιήσω» τονίζοντας:

«Ο καιρός είναι καλός, οι άνθρωποι της Σμύρνης να πάνε στα καλοκαιρινά σπίτια τους».

Ανέφερε, επίσης, ότι η γεωλογική σύσταση στην περιοχή μπορεί να ενεργήσει αρνητικά στα κτήρια.

Tr.Sputnik.com

ΔΗΜΟΦΙΛΗ