Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

Δανειστήκαμε με το τριπλάσιο επιτόκιο από την Κύπρο, αλλά πανηγυρίζουμε!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αφροσύνη των ΜΜΕ στην Ελλάδα, παραπέμπει πλέον σε πολιτειακή ανωμαλία. Η επαίσχυντη διάθεση να υμνήσουν την κυβέρνηση, να συγκαλύψουν τα κακώς κείμενα και να παρουσιάζουν μία επίπλαστη  πραγματικότητα, δεν κάνει κακό μόνο στην πατρίδα, δεν βλάπτει μόνο το πολίτευμα, αλλά κυρίως καταστρέφει την ίδια την κυβέρνηση.
Πριν λίγες μέρες λοιπόν, βγήκαμε στις αγορές για να δανειστούμε και οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Χρήστος Σταϊκούρας «διαλαλούσαν» πόσο φθηνά μας κόστισε! Από κοντά και τα «μπουκωμένα» ΜΜΕ.

Γιατί πανηγύριζαν;  Μα γιατί δανειστήκαμε με επιτόκιο κοντά στο 0,8%, που είναι το υψηλότερο κόστος δανεισμού χώρας της Ευρωζώνης.  Όλες οι άλλες χώρες – πλην Ιταλίας που είναι κοντά μας, αν και με αισθητά μικρότερο επιτόκιο – τα επιτόκια δανεισμού των άλλων χωρών της Ευρωζώνης είναι στο μισό, και πολλά έχουν ακόμη και αρνητικό πρόσημο.

Με άλλα λόγια είμαστε τελευταίοι από πλευράς επιτοκίου δανεισμού στην Ευρωζώνη και πανηγυρίζουμε επιπλέον.  Κατά την ομάδα πόλο στο γνωστό ανέκδοτο, που ηττήθηκε με 10-0 και πανηγύριζε «γιατί δεν πνίγηκε κανείς»!

Σήμερα την απάντηση σε Μητσοτάκη – Σταϊκούρα για το τι σημαίνει φθηνός δανεισμός την έδωσε η Κύπρος.  Βγήκε στις αγορές με επιτόκιο για πενταετές ομόλογο 0,05% !!!  Ενώ το δεκαετές της Κύπρου κινείται μόλις στο 0,295% !!! Δηλαδή με «γκουρού» το «μέγα οικονομολόγο» Κυριάκο Μητσοτάκη η Ελλάδα δανείζεται δυο φορές πιο ακριβά από την Κύπρο !!!

Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Σταϊκούρα, αυτός είναι ο πραγματικά φθηνός δανεισμός, δηλαδή ο δανεισμός της Κύπρου.  Ο δικός σας είναι ακριβός δανεισμός και φθηνή προπαγάνδα…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ