Κόλαφος ο Γιώργος Σουφλιάς για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατακεραυνώνει τις επιλογές Μητσοτακη ο Γιώργος Σουφλιας, που δηλωνει αντίθετος με την ίδρυση της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας με άρθρο του στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Ο πολιτικός που διατέλεσε υπουργός Παιδείας επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη άφησε αιχμές για την διαχείρηση των πανεπιστημίων: «η δημιουργία πανεπιστημιακής Αστυνομίας μού θυμίζει μια παροιμία η οποία λέει “πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι”. “Κεφάλι” είναι η συνταγματική επιταγή για πλήρη αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, με την οποία όλα τα θέματα και όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στο πανεπιστήμιο τα επιλύουν τα αρμόδια όργανα αυτού χωρίς τη συμμετοχή κανενός άλλου».

Ο Γιώργος Σουφλιάς υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πίσω την απόφαση που θα θέσει σε καταστολή την ελευθερία έκφρασης των φοιτητών: «Εκεί όπου οι φοιτητές θεωρούν ότι είναι χώρος τους και ελεύθερα συζητούν, καταθέτουν απόψεις, αντιπαρατίθενται και υπάρχει μια ζύμωση των ιδεών τους».

Τέλος, ο κ. Σουφλιάς, «πιέζει» την κυβέρνηση να ομολογήσει ότι μειώνει τον αριθμό των εισακτέων στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ