Δημοτικά Σχολεία: Ανακοίνωση για την εμφάνιση κρουσμάτων Κορωνοϊού στο 4ο δημοτικό Αργυρουπολης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης, με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού στο 4ο Δημοτικό Σχολειο της Αργυρούπολης, καταγγέλει την κυβέρνηση, το υπουργείο παιδείας και την δημοτική αρχή για την στάση και τις ευθύνες τους. Κρύβονται πίσω από την «εφαρμογή των υγειονομικών πρωτόκολλων», που είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, δηλαδή στην λειτουργία των σχολείων που είναι τόσο αναγκαία για την ανάπτυξη και την μόρφωση των παιδιών, χωρις κρατική χρηματοδότηση και χωρίς τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, ούτε αυτή την ώρα που φουντώνει το τρίτο κύμα της πανδημίας!

Από την έναρξη εξαπλωσης της πανδημίας με συνεχείς παρεμβάσεις προς την Δημοτική Αρχή, διεκδικήσαμε μαζί με τους γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, να πραγματοποιηθούν κανονικά τα μαθήματα με την φυσική παρουσία των παιδιών και των εκπαιδευτικών, με ασφάλεια σε μικρά ολιγομελή τμήματα. Αυτό απαιτούσε την εξεύρεση των κατάληλων χώρων, την πρόσληψη εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, την πρόσληψη καθαριστριών ώστε να μπορούν να διατηρούν καθαρούς τους χώρους των σχολείων, να γίνεται η απαραίτητη απολύμανση, να παρέχουν δωρεαν τα μέσα ατομικής προστασίας σε όλους.

Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή της πόλης, άφησαν τον χρόνο ανεκμετάλευτο και δεν πήραν κανένα ουσιαστικό μέτρο ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Η δημοτική αρχή σε κάθε ευκαιρία δικαιολογούσε την κυβερνητική πολιτική και απαξίωνε τις προτάσεις των γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών. Τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των μαθητών τις χαρακτήριζε υποκινούμενες και τις προτάσεις τους ανέφικτες.

Διεκδικούμε:

Ø Άμεσα και δωρεάν τεστ covid στα σχολεία, για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι φόρτωμα αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

Ø Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, σε συνθήκες πανδημίας.

Ø Να επιλυθεί άμεσα και τώρα το πρόβλημα της επιμελούς καθαριότητας σχολικών χώρων και αιθουσών. Να απαιτήσει ο δήμος από την κυβέρνηση την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού πλήρους απασχόλησης.

Ø Να εξευρεθούν αμεσα κατάλληλες σχολικές αίθουσες που να πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ø Να επιλυθούν τα χρόνια κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων, να παρθούν άμμεσα αποφάσεις, να εξευρεθούν νέοι χώροι, προσωρινή μεταφορά των σχολείων.

Ø Να δοθεί έκτακτο κονδύλι στις Σχολικές Επιτροπές.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς με τους συλλόγους τους και τους μαθητές να διεκδικήσουν από την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ