Διασυρμός Μητσοτάκη – Σταϊκούρα από την Bank of America: «Μαύρα μαντάτα» για την ανάπτυξη το 2021

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένα μετά το άλλο έρχονται τα «χαστούκια» διάψευσης των φληναφημάτων του Κυριακού Μητσοτάκη και του Χρήστου Σταϊκούρα περί του ρυθμού ανάπτυξης στην Ελλάδα το 2021.  Σήμερα «μπήκε στο χορό» και η Bank of America.

Θυμίζουμε ότι μόλις προχθές, στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου στον Real Fm, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μ’ εντολή Κυριάκου Μητσοτάκη φυσικά, επέμενε στα στοιχεία του προϋπολογισμού που ψηφίστηκε, διαβεβαιώνοντας ότι η ανάπτυξη για το 2021 θα κυμανθεί μεταξύ 4,5-5%.  Και να θυμηθούμε ότι τον Ιούνιο του 2020 ο «Μωϋσής» και οι παρατρεχάμενοί του μίλαγαν για ανάπτυξη τουλάχιστον 8% (!!) για το 2021…

Σήμερα ήλθε η «κατραπακιά» από την Bank of America – την επικαλείται στην ηλεκτρονική της σελίδα η «Καθημερινή» – που λέει και τα εξής: Τα νέα μέτρα περιορισμού λόγω πανδημίας επιβράδυναν τη δυναμική ανάκαμψης στο δ΄ τρίμηνο του 2020.  Ενώ οδηγούν σε νέα ύφεση της ελληνικής  οικονομίας το α΄ τρίμηνοτου 2021. Ανάκαμψη μπορεί να δει κανείς μόνο μετά την άνοιξη του 2021, αρκεί βέβαια να υπάρξει πρόοδος στους εμβολιασμούς και να συνεχιστεί η δημοσιονομική στήριξη.  Με άλλα λόγια όλη η προοπτική ανάκαμψης, και μετά την άνοιξη του 2021, είναι υπό «αίρεση», άρα στον αέρα!

Αλλά και σε αυτήν ακόμη την, άκρως αισιόδοξη έως απραγματοποίητη, εκδοχή ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, η Bank of America «βλέπει» – τα εισαγωγικά είναι του τίτλου της «Καθημερινής» που κάτι ξέρει – ανάπτυξη maximum 2,8% !! Δηλαδή σχεδόν τη μισή από εκείνη που προβλέπει ο «Μωϋσής» Κυριάκος Μητσοτάκης και ο «μάντης» Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο διασυρμός της οικονομικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν έχει τέλος.  Και ας θυμηθούμε την εξής πρόβλεψη, με βάση τα ρεαλιστικά στοιχεία της οικονομίας.  Ακόμη και με τις πιο αισιόδοξες προοπτικές, ως το τέλος το 2021 ανάπτυξη πάνω από 1% δεν πρόκειται να υπάρξει.  Φυσικά τότε τα «μπουκωμένα»  ΜΜΕ θα έχουν «ξεχάσει» τις τωρινές προβλέψεις Μητσοτάκη – Σταϊκούρα και θα «κραυγάζουν»: «Έρχεται η ανάπτυξη, την έφερε ο Μωϋσής», ο «θεόπεμπτος» κατά τους βουλευτές υμνητές του, βλέπε Διονύσης Χατζηδάκης !!!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ