Ύμνοι του Τούρκου Ακάρ για την Γερμανία!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δηλώσεις-ύμνος του Ακαρ για την Γερμανία, καθώς μιλώντας σχετικά με τις συναντήσεις στρατιωτικών Ελλάδας-Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, ανέφερε μεταξύ άλλων:

Μέχρι σήμερα έγιναν 8 συναντήσεις .Περιμένουμε την συνέχιση αυτών των συναντήσεων. Προσδοκούμε από την γείτονα Ελλάδα, να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα
Αυτές οι συναντήσεις της επόμενης περιόδου είναι πιθανόν να είναι πιο αποδοτικές

Επιπρόσθετα υπάρχουν εργασίες που γίνονται στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Δύο εξ αυτών έγιναν στην Αθήνα και μια στην Άγκυρα. Μεταφέραμε στους ομολόγους μας πως είμαστε έτοιμοι να φιλοξενήσουμε την τέταρτη. Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονες μας να έρθουν στην Άγκυρα για την συνέχιση των συναντήσεων. Ελπίζουμε πως διατηρώντας έναν διάλογο με αυτές τις συναντήσεις, να βρούμε πολιτικές και ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Στο θέμα αυτό είμαστε πολύ πρόθυμοι. Επιθυμούμε όλοι να γνωρίζουν πως είμαστε έτοιμοι να διασφαλίσουμε την απαραίτητη στήριξη για την επίλυση των θεμάτων

Η γειτονική μας Ελλάδα ανακοινώνει πολλές NAVTEX αλλά χρησιμοποιεί ελάχιστες από αυτές. Εμείς ακόμη και σε αυτά τα θέματα, φερόμαστε με μεγάλη προσοχή και ευαισθησία, αποφεύγοντας οποιαδήποτε στάση και ενέργεια που θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις των δύο χωρών. Αλλά από την άλλη πλευρά υπάρχουν θέματα που είναι δικά μας δικαιώματα. Όλοι να γνωρίζουν πως παρακολουθούμε εκείνα τα θέματα.

Η Γερμανία σε αυτό το θέμα φέρεται με συνέπεια και αρχές. Αυτό μπορούμε να το πούμε άνετα. Κατά την διάρκεια της περιοδικής προεδρίας της ΕΕ, στις συναντήσεις της κυρίας Μέρκελ με τον κύριο ΠτΔ μας, ακολούθησαν μία συνεπή και καθησυχαστική στάση. Εμείς ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτή η στάση να αποτελέσει παράδειγμα και για άλλες χώρες και της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

tourkikanea.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ