14/06/2021

Αποτροπιασμός: Καλόγριες στη Γερμανία νοίκιαζαν ανήλικα αγόρια σε εύπορους παιδεραστές

Συμφωνα με την Daily Beast, μια έκθεση που αποκρύφτηκε από το κοινό καταγράφει φρικτές πράξεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης σε νεαρά αγόρια, πράξεις που διευκολύνθηκαν από μοναχές που ανήκουν στην Καθολική Αρχιεπισκοπή Κολωνίας στη Γερμανία.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε μόλις τον περασμένο μήνα και προέκυψε από αγωγή εναντίον της Αρχιεπισκοπής από τα θύματα, αλλα δεν έχει δημοσιευτεί επίσημα, αλλά το περιεχόμενο της έκθεσης έχει διαρρεύσει σε αρκετά μέσα ενημέρωσης.

Τμήματα της έκθεσης των 560 σελίδων που φέρεται να είδε η Daily Beast, περιγράφουν πώς οι μοναχές που διοικούσαν ένα μοναστήρι στο Speyer της Γερμανίας μεταξύ της δεκαετίας του 1960 και του 1970 «ενοικίαζαν» ορφανά αγόρια σε επιχειρηματίες και κληρικούς, οι οποίοι κακοποιούσαν τα παιδιά, μερικές φορές για εβδομάδες κάθε φορά, πριν τα «επιστρέψουν».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, μερικά από τα ορφανά αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε «ομαδικά όργια και βιασμούς» πριν επιστρέψουν στο μοναστήρι όπου οι καλόγριες τα πειθαρχούσαν επειδή είχαν «τσαλακωμένα ρούχα ή ήταν καλυμμένα με σπέρμα».

Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 175 παιδιά, τα περισσότερα από τα οποία ήταν αγόρια ηλικίας 8 έως 14 ετών, κακοποιήθηκαν για δύο δεκαετίες. Μερικά από τα παιδιά σκόπιμα δεν υιοθετήθηκαν ή μεταφέρθηκαν σε ανάδοχο σπίτι, ώστε οι μοναχές να συνεχίσουν να «τα νοικιάζουν», σύμφωνα με ισχυρισμούς στην έρευνα.

Ωστόσο, η έρευνα αρνήθηκε να κατηγορήσει άμεσα τις μοναχές που ενεπλάκησαν στο άρρωστο σκηνικό, υποστηρίζοντας ότι η κακοποίηση ήταν αποτέλεσμα σφαλμάτων διαχείρισης «του συστήματος» και της «επιείκειας» που δόθηκε σε όσους κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα απεχθή εγκλήματα, ανέφερε η Daily Beast.

Οι λεπτομέρειες διέρρευσαν στον Τύπο αφού η Αρχιεπισκοπή αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει την έκθεση, απαιτώντας από δημοσιογράφους που είδαν τα έγγραφα να υπογράψουν συμφωνία εμπιστευτικότητας. Όλοι όσοι παρακολούθησαν μια συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της έρευνας φέρεται να αποχώρησαν, αρνούμενοι να τηρήσουν τους όρους της Εκκλησίας.

Η Αρχιεπισκοπή της Κολωνίας δήλωσε ότι απέκρυψε την έκθεση επειδή δεν είχε εξηγήσει πλήρως τη μεθοδολογία της. Ωστόσο, ο επίσκοπος Karl-Heinz Wiesmann, ο οποίος ηγείται της Αρχιεπισκοπής, είπε στα ΜΜΕ ότι η έκθεση κακοποίησης ήταν «τόσο βίαια», που δεν ήταν κατάλληλη για δημόσια προβολή. Ο επίσκοπος ισχυρίζεται ότι ενοχλήθηκε τόσο πολύ από την έκθεση, που έπρεπε να πάρει ένα μήνα άδεια από τα καθήκοντά του μετά την ανάγνωσή της .

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως λιγότερο από ένα χρόνο μετά από μια ξεχωριστή έρευνα που διαπίστωσε ότι οι εκπαιδευτικές αρχές και η Γερουσία του Βερολίνου υποστήριξαν και υπερασπίστηκαν την τοποθέτηση ανάδοχων παιδιών στη φροντίδα γνωστών παιδεραστών. Η 30ετής πολιτική, η οποία έληξε το 2003, οδήγησε σε ορισμένες σοβαρές περιπτώσεις κακοποίησης, ανακάλυψε η έρευνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ