Μικρός ηγέτης μεγάλου έθνους

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως σκέφτεται για την Ελλάδα με τρόπο ευθύ και ωμό. Θεωρεί την πατρίδα μας μικρή και ανάξια να διαπραγματευτεί με μια… φαρμακοβιομηχανία για την υπόθεση των εμβολίων!

Σε δήλωσή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters είπε: «Μπορώ να σας πω ότι, ως μικρή χώρα, δεν θα ήθελα να διαπραγματεύομαι μόνος μου με μια μεγάλη φαρμακευτική. Χαίρομαι που η Ευρώπη διαπραγματεύτηκε ως σύνολο. Ναι, υπήρξαν επιπλοκές και, ναι, υπήρξαν ζητήματα, αλλά ας μη χάνουμε τη μεγάλη εικόνα».

Ο πρωθυπουργός είναι αξιοθρήνητος και προσβάλλει τον λαό μας, το κράτος που ο ίδιος διοικεί και τις αμέτρητες γενιές οι οποίες θυσιάστηκαν και οικοδόμησαν το σεπτό οικοδόμημα του ελληνικού πολιτισμού που έχει παγκόσμια ακτινοβολία και ιστορία χιλιετιών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί ότι διοικεί λατινοαμερικάνικη μπανανία ή αφρικανική αποικία, ως δοτός φύλαρχος, και προβάλλει μια εικόνα της Ελλάδας η οποία είναι «μικρή» και δεν μπορεί να σταθεί μόνη της ούτε καν σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων με «μια μεγάλη φαρμακευτική»!

Δηλαδή, η πατρίδα μας χρειάζεται «πάτρωνα» και «προστάτη» ακόμα και για μια παραγγελία εμβολίων. Το βασικό λάθος του πρωθυπουργού είναι ότι κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Την εικόνα της δικής του μικρότητας, της δικής του ανικανότητας να σταθεί ως ισάξιος και ισότιμος μερικών χονδρεμπόρων φαρμάκων την προβάλλει στη χώρα. Είναι ένας μικρός ηγέτης ενός μεγάλου έθνους, το οποίο τη μεγαλοσύνη του τη δείχνει στα πεδία των μαχών, στις επιστήμες, στο εμπόριο, στις τέχνες και γενικότερα σε όλα τα πεδία του ανθρώπινου πολιτισμού.

Κι αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί τη χώρα «μικρή» για να διαπραγματευτεί με φαρμακοβιομηχάνους, πώς στην ευχή διαπραγματεύεται τα εθνικά συμφέροντά μας με την Τουρκία; Μήπως έχουν «διαπραγματευτεί» άλλοι για λογαριασμό μας κι εκείνος κάνει απλώς την παρουσίαση των προειλημμένων αποφάσεων;

Κοντολογίς, αυτή η δήλωση για τη «μικρότητα» της χώρας δείχνει και τον… σουσουδισμό ενός καλομαθημένου και ανασφαλούς ανθρώπου, και την αδαημοσύνη του για το ειδικό βάρος της πατρίδας – γεγονός που τον καθιστά επικίνδυνο και την πρωθυπουργία του επιβλαβή για το δημόσιο συμφέρον.

Δημοκρατία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ