Συνέντευξη της Ιωάννας Λαζαρου, προέδρου του Hellenic Diaspora Group στον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη παρεχώρησε στον Αχιλλέα Παπαδιονυσίου η πρόεδρος του Οργανισμού HELLENIC DIASPORA GROUP  κ Ιωάννα Λαζάρου με έδρα το Μαιάμι για τον Μαραθώνιο  της 9 Φεβρουαρίου με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τους ξενώνες που φιλοξενούν παιδιά με καρκίνο και τους γονείς τους για να μην κλείσουν. Τους ξενώνες τους διαχειρίζετε ο Σύλλογος Εθελοντών και Στήριξης Ορίζοντας

ΕΡΩΤ Ως  πρόεδρος του Hellenicdiasporagroup μιλήστε μας για την γέφυρα ζωής που πραγματοποιείται με τον Ελληνικό Ραδιοφωνικό σταθμό της Νέας Υόρκης HELLAS FM  για τον μεγάλο μαραθώνιο αγάπης για την στήριξη του Συλλόγου  ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ με έδρα την Κρήτη για τους ξενώνες φιλοξενίας παιδιών με Καρκίνο και των Οικογενειών τους

ΑΠΑΝΤ   Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την κοινωνική σας ευαισθησία και που με καλέσατε στηνεκπομπήσας.

Ως Προέδρος  του κινήματος Ελλήνων  ομογενών «Hellenicdiasporagroup» και Προέδρος της «businessrisewebandmarketingsolutions» με έδρα το Μαϊάμι,δραστηριοποιούμαι στον τομέα τηςκοινωνικής προσφοράς για περισσότερο  από είκοσι χρόνια επειδή θεωρώ την προσφορά προς τον συνάνθρωπο υψίστης σημασίας.

Ωστόσο σήμερα θα ήθελα να μιλήσουμε για τον μαραθώνιο αγάπης που αφορά όχι μόνο, την Κρήτη, τα Χάνια αλλά και όλη την Ελλάδα.Ο  σύλλογος ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ, ιδρύθηκε το 2004 στα Χανιά με σκοπό την στήριξη παιδιών και ενηλίκων με καρκίνο. Κύρια δραστηριότητα του συλλόγου, είναι η παροχή κάθε είδους βοήθειας στις οικογένειες των ασθενών αυτών, όπως για παράδειγμα η οικονομική ενίσχυση, η φιλοξενία στους 7 ξενώνες αγάπης που διαθέτουν κοντά στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, η χορηγία εισιτηρίων μετακίνησης, κ.α…

Αυτό φυσικά, δεν θα ήταν δυνατό αν δεν υπήρχε η συμβολή του κόσμου αλλά και η πολύτιμη προσφορά εθελοντών που διοργανώνουν διάφορες δράσεις για την ενίσχυση του σκοπού αυτού. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Υπερκοπέλι, SantaRunChaniaκλπ.

ΕΡΩΤΗΣΗ  Εσεις εχετε δεσμούς με Κρήτη πως και ενδιαφερθήκατε

ΑΠΑΝΤ  Αν υπάρχουν δεσμοί με την όμορφη Κρήτη;!Φυσικά καιυπάρχουν από κουμπαριές και αγάπη μεγάλη για την παράδοση τους και την φιλοξενία τους.

Εμείς πως ενδιαφερθήκαμε από το Μαϊάμι για τον συγκεκριμένο σύλλογο;

Έμαθα για τον Ορίζοντα μέσα από ένα liveαπό το Nashville, μιας καλλιτέχνιδαςπου κατάγεται από την Κρήτη, της Εμμανουέλα Χιωτάκη, η οποία παρουσίασε τον οργανισμό και ζητούσε τη συνδρομή ανθρώπων που επιθυμούσαν να βοηθήσουν.

Στην αρχή προσφέρθηκα να μεταφράσω το ένα μου βιβλίο, που ειναικαι βραβευμένο, από τα Αγγλικά στα Ελληνικά και έχει να κάνει με παιδιά. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα προσφέρονταν100 % για τα παιδιά. Δυστυχώς όμως λόγω κρίσης η πλειοψηφία δεν μπορούσε να κάνει αγορέςμε πιστωτικές κάρτες.

Τότε,έψαξα για να μάθω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον σύλλογο. Μίλησα με τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο και έμαθα πως κινδύνευαν να κλείσουν οι ξενώνες λόγω έλλειψηςχρήματων.

Έτσι,δημιούργησατο crowdfunding,για να συγκεντρωθούν πιο γρήγοραχρήματα.Από τον Ιούλιο,εγώ και η ομάδα μου τρέχουμε την καμπάνια και σαν από μηχανής θεός, ήρθε ο μεγάλος Ελληνικός σταθμός της νέας Υόρκης,οHELLASFM.Οπαραγωγός του σταθμού Κώστας Κατέχης μαζί με τον διευθυντή του σταθμού ΔημήτρηΦιλιππίδη,προσφέρθηκαν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να συγκεντρωθούν περισσότεραχρήματα.Έτσι,φτάσαμε εδώ μαζί με τους χορηγούςεπικοινωνίας, όπως το «ΣαλαμίναΒήμα».

Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τον κύριο Φίλλιπο Καρακώστα  και τον κύριο Πάνο Καλούδαγια την πολύτιμηβοήθεια τους και το κάλεσμαπου έκαναν σε καλλιτέχνες και διάφορες προσωπικότητες στον χώρο της δημοσιογραφίας,εικαστικών,πολιτικών, κλπ,οι οποίοι δέχτηκαν όλοι να παρευρεθούν και να συνεισφέρουν ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Δεν έχω λόγια να τους ευχαριστήσω.

ΕΡΩΤ   Αν πρόκειται αυτοί οι ξενώνες να επεκταθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

ΑΠΑΝΤ  Ανάλογα με τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους χορηγούς και τις δωρεές. Μια σοβαρή σκέψη είναιη ανέγερση ξενώνων και στην Θεσσαλονίκη,διότιυπάρχουνπολλέςοικογένειέςπου έρχονται από όλητην Βόρεια Ελλάδαστο αντικαρκινικό της Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα, όπως στην Αθήνα.Θα ήταν καλο να καλύψουμε και εκεί τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών τους.

Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ