Η μετάλλαξη του ιού και η μετάλλαξη της δημοκρατίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Του Πασχάλη Τσολάκη

Μετά την εμφάνιση του κορονοϊού, εδώ κι ένα χρόνο, τώρα λένε οι ειδικοί άρχισαν οι μεταλλάξεις του. Βέβαια αυτές τις μεταλλάξεις η επιστήμη μπορεί να τις ελέγξει και να τις αντιμετωπίσει. Δυστυχώς όμως υπάρχουν και μεταλλάξεις στην δημοκρατία, στην άσκηση εξουσίας και η μετάλλαξη στη ζωή του ανθρώπου και των κοινωνιών που δεν μπορεί ούτε να τις ελέγξει ούτε να τις αντιμετωπίσει.

Στη μεταλλαγμένη δημοκρατία η αστυνομία παίζει το ρόλο του ΕΣΥ της χώρας, παίζει το ρόλο του ρυθμιστή και ελέγχου της αγοράς. Παίζει το ρόλο του ελεγκτή στην ανθρώπινη κυκλοφορία και συμπεριφορά. Η εξουσία έγινε αυταρχική, απειλητική, κατασταλτική, αλαζονική και ειρωνική.

Αυτές τις μεταλλάξεις της δημοκρατίας και της εξουσίας, δυστυχώς δεν μπορεί η κοινωνία να τις ελέγξει και να τις αντιμετωπίσει, γιατί δεν υπάρχουν εμβόλια για να προφυλαχθεί από αυτές τις μεταδοτικές μεταλλάξεις της πολιτικής. Ο μόνος τρόπος είναι η νόμιμη ανυπακοή και αντίσταση στα νομοσχέδια, στους νόμους και στα μέτρα, όταν αυτά είναι αντικοινωνικά και βάναυσα.

Η κοινωνία ή θα πρέπει να αγωνίζεται για μια κανονική και όμορφη ανθρώπινη ζωή ή θα πρέπει να ζει στην κόλαση της πολιτικής εξουσίας!
Η κοινωνία ομαδοποιείται συστημικά και σταβλίζεται υποχρεωτικά, ως κοπάδι. Παντού πινακίδες με το σήμα κινδύνου και την φράση «Όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος!» Αλήθεια; ποιος είναι άραγε ο λύκος της κοινωνίας!!!!!

Σ’ αυτούς τους λύκους, του κάθε είδους, η κοινωνία πρέπει να προτάξει τη δύναμη της κραυγάζοντας. This is Sparta! Πριν το φωνάξει όμως πρέπει να έχει εκμηδενίσει τους Εφιάλτες για να μην μαρτυρήσουν το μυστικό πέρασμα.

Η ελευθερία έρχεται με αγώνα, θυσία και πόνο. Η ελευθερία που έρχεται με το εμβόλιο είναι μια επίπλαστη, μια μεταλλαγμένη ελευθερία!
Μια ελευθερία διαρκώς φυλακισμένη και αυστηρά επιτηρούμενη!

Το καλό με το κακό συνυπάρχουν στην ίδια την στιγμή, γράφει ο διανοούμενος Ιονέσκο. Για να υπάρξει μια ισορροπία, τουλάχιστον, θα πρέπει το καλό να αντιπαλεύει διαρκώς το κακό. Πιστεύω πως η πάλη αυτή ατόνησε. Μήπως αφεθήκαμε να υποστούμε την εξουσία του Σατανά (κακού);

Κανένας άνθρωπος δεν εκχώρησε τι ζωή του και τα ιδανικά του στην εξουσία. Συνεπώς η εξουσία δεν νομιμοποιείται να διαφεντεύει και να ορίζει τη φύση του ανθρώπου και τις δραστηριότητές του. Είναι ένα λογικό ον της φύση, ο άνθρωπος, κι έτσι θα παραμείνει.
Ας μην προσπαθήσει να τον σπρώξει η εξουσία, στα λαγούμια σαν να είναι ασπάλακας γιατί θα κινδυνέψει να βρεθεί η ίδια εκεί!

Έναν περήφανο λαό δεν μπορεί κανείς να τον μετατρέψει σε ένα κοπάδι φοβισμένων αρουραίων.

200 χρόνια οι Έλληνες πίνουμε το αθάνατο κρασί του ‘21. Δεν θα μας το νερώσετε εσείς για να ξεχάσουμε και να ξαναζήσουμε κι άλλες σκλαβιές έστω και μεταλλαγμένες…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ