Ο Στόλτενμπεργκ συνεχίζει να κάνει πλάτες στον «σουλτάνο»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνεχίζει να «πριμοδοτεί» την τουρκική προκλητικότητα στην ανατολική Μεσόγειο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, επενδύοντας στην πολιτική των «ίσων αποστάσεων» και μετατρέποντας το ΝΑΤΟ σε ευνοϊκό πεδίο για τις τουρκικές επιδιώξεις. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε αποτελεί αγαπημένο πρόσωπο των τουρκικών ΜΜΕ, που φροντίζουν συνεχώς να τον «παίζουν».

Αυτό συνέβη και με τις τελευταίες δηλώσεις του, που τις αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα και με τις οποίες υποβίβασε σε «διαφωνία» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας την τουρκική προκλητική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο, που οδήγησε σε στρατιωτική ένταση. «Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι, αλλά σε ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της ανατολικής Μεσογείου, δεν μπορούν να συμφωνήσουν» δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, ξεπλένοντας ουσιαστικά την τουρκική πλευρά, που ισχυρίζεται ότι όσα συνέβησαν όλους τους προηγούμενους μήνες δεν ήταν και κάτι πολύ σημαντικό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, είχε ο ισχυρισμός του κ. Στόλτενμπεργκ ότι ήταν ο μηχανισμός του ΝΑΤΟ -συστάθηκε με σκοπό τη μείωση κινδύνου πιθανού ναυτικού ή αεροπορικού ατυχήματος στην ανατολική Μεσόγειο- που άνοιξε τον δρόμο για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς αποκαλύπτει ένα παρασκήνιο για το οποίο δεν έχουν γίνει και πολλά γνωστά στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ