21/06/2021

Μείζον θέμα με τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ – Κύμα αποχωρήσεων

Τεράστιο κυμα φυγής στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, που έχει να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα των 420.000 εκκρεμών συντάξεων.

Ο νέος υπουργός έχει ήδη απελπιστεί ενω υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου έλεγαν προ εβδομάδων ότι είναι καθημερινό φαινόμενο τα δεκάδες αιτήματα υπαλλήλων που κινούν τις διαδικασίες για να φύγουν από τον οργανισμό αποτέλεσμα το υπουργείο εργασίας να ανακοινώσει πως δεν θα γίνεται αποδεκτή καμία αίτηση για απόσπαση ή μετάταξη υπαλλήλου από τον e-ΕΦΚΑ στο πλαίσιο των προγραμμάτων κινητικότητας στο Δημόσιο.

Η πρακτική αυτή λαμβάνει υπόψη τις αυξημένες ανάγκες που έχει ο e-ΕΦΚΑ σε ανθρώπινο δυναμικό αυτή την περίοδο, λόγω της έμφασης που δίνεται στην επίσπευση των αποφάσεων έκδοσης εκκρεμών συντάξεων. Κάθε άλλη πολιτική θα δημιουργούσε εύλογες απορίες στο κοινωνικό σύνολο, οι δε εξαιρέσεις θα αποτελούσαν λόγο έμμεσης ακύρωσης αυτής της πρακτικής. Το ζήτημα θα επανεξεταστεί μόλις αντιμετωπιστεί το θέμα των συντάξεων.

Θα πρέπει ο νέος υπουργός να αναρωτηθεί το γιατί οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ κάνουν τα πάντα για να αποχωρήσουν από τον οργανισμό. Εάν δεν λυθούν όποια ζητήματα, σωτηρία δεν υπάρχει, ούτε κανένας project manager έχει το μαγικό ραβδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ