Τι είναι τελικά είδηση; Το γλέντι στο σπίτι Στεφανάδη και το κορονοπάρτι στην ΓΑΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής από τις ieidiseis.gr

Η σιωπή από τα μεγάλα κανάλια και σάιτ, αλλά και τη δημόσια τηλεόραση!

Ακόμα και αν δεν υπήρχε κάποιο κορονοπάρτι, τα μεγάλα κανάλια και σάιτ, αλλά και η δημόσια τηλεόραση θα το είχαν… αποκαλύψει. Η ατομική ευθύνη, βλέπετε, είναι αυτή που για ορισμένους είχε απολύτως υποκαταστήσει τις ευθύνες της πολιτείας – και οι υπεύθυνοι που δεν τηρούσαν τα μέτρα έπρεπε να δείχνονται με το δάχτυλο.

Το πρόβλημα είναι όμως πως ούτε αυτή η… αρχή εφαρμόζεται αν το παράπτωμα αφορά την εξουσία – και όχι οποιαδήποτε εξουσία, συγκεκριμένη εξουσία!

Τα όσα συνέβησαν με το γλέντι στο σπίτι του καθηγητή και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Χριστόδουλο Στεφανάδη, παρουσία του πρωθυπουργού, όπως και οι αντιδράσεις των κατοίκων της Ικαρίας, δεν αποτέλεσαν είδηση! Ούτε οι δηλώσεις του -καθηγητή ιατρικής παρακαλώ- βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, που ισχυρίστηκε ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας!

Τότε να ανοίξουμε και τις ταβέρνες και τα εστιατόρια, τότε προς τι οι απαγορεύσεις για 9 άτομα στο ρεβεγιόν, τότε προς τι τα πρόστιμα με τα οποία απειλεί η ΕΛ.Α.Σ του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη! Εκεί οι αστυνομικοί ήταν για να φυλάσσουν το γλέντι, ενώ πρόσφατα αποκαλύφθηκε και κορονοπάρτι στη ΓΑΔΑ (και εδώ από φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αποτέλεσμα να το μάθουμε και εμείς, αλλά και με αποτέλεσμα να υπάρξει εισαγγελική έρευνα και να διαταχθεί και ΕΔΕ)!

Είδηση, επίσης, για πολλούς στο χώρο μας δεν αποτέλεσε ούτε τα όσα έγιναν κατά την εκδρομή του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, αντιθέτως είδηση έγινε η δήλωση του πρωθυπουργού για το γεγονός αυτό, με τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αντώνη Σρόιτερ στην τηλεόραση του «Άλφα».

Έτσι, όμως, απαξιώνεται όλο και περισσότερο η ήδη απαξιωμένη δημοσιογραφία. Έτσι, ο κάθε απλός πολίτης πιστεύει – και εν μέρει δικαίως – ότι η δημοσιογραφία είναι καθοδηγούμενη, ότι αποφεύγει να θίξει την εξουσία, ότι μετά την κυβερνητική αλλαγή τα βρίσκει όλα τέλεια, ότι ο πόνος για τους αδύναμους είναι στάχτη στα μάτια για ότι πραγματικά υπηρετούμε.

Ας αποδείξουμε ότι δεν είναι έτσι. Ατομική ευθύνη, άλλωστε, δεν έχουν μόνο πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, έχουμε και εμείς για την κατάσταση της δημοσιογραφίας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ