Οριστικό; Τέσσερα πλωτά οχυρά για να χτυπήσουν την καρδιά της Τουρκίας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πολύ σημαντική είδηση έρχεται από κύκλους του υπουργείου άμυνας αναφορικά με την συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας για την απόκτηση των τεσσάρων φρεγατών τύπου Belharra.

Η είδηση που επιβεβαίωσε πριν από λίγο και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του open, κάνει λόγο για οριστικοποίηση της αγοράς των τεσσάρων γαλλικών φρεγατών που όπως έχουμε γράψει, αποτελούν μπλο τα οχυρά και θεωρούμε αυτονόητο ότι θα αποκτηθούν μαζί με τους στρατηγικούς πυραύλους που μπορούν να χτυπήσουν την καρδιά της Τουρκίας από οποιοδήποτε σημείο στο Αιγαίο.

Το κόστος των φρεγατών παραπέμπει σε αγορά του αιώνα για το Πολεμικό Ναυτικό. Καθώς θα υπερβεί τα 5 δισεκατομμύρια €, τα οποία δεν θα συμπεριλαμβάνεται το κόστος της ενδιάμεσης λύσης, που όπως φαίνεται θα είναι δύο φρεγάτες άμεσα παραδοτέες στο Πολεμικό Ναυτικό μέχρι να κατασκευαστούν οι τέσσερις καινούργιες.

Οι δύο από τις τέσσερις φρεγάτες θα κατασκευαστούν στα ελληνικά ναυπηγεία, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ακόμα σε ποια. Πάντως το πιθανότερο είναι οπωσδήποτε να συμμετέχουν τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά στην ναυπήγηση τους.

Η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη εάν και εφόσον όντως οριστικοποιηθεί η συμφωνία, για μία εχθρική αντιμετώπιση από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που είχαν έντονη κινητικότητα και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν καταφέρει να ακυρώσουν τρεις φορές αυτή την προοπτική συμφωνίας. Πριν από 10 μήνες για την ακρίβεια ήταν η πρώτη δολιοφθορά.

Αναμένουμε να δούμε τώρα εάν θα αντέξει η κυβέρνηση τις πιέσεις για να πράξει το αυτονόητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ