5,000 ευρώ πρόστιμο σε πεζοπόρο που δεν λεγόταν Μητσοτάκης (φωτό)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πρόστιμο 5000 ευρώ επιβλήθηκε στον Κώστα Παλάντζα, πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Βόλου, με την αιτιολογία ότι οργάνωσε… πεζοπορία στη Μακρινίτσα! Δείτε την φωτογραφία ντοκουμέντο που οδήγησε στην σύλληψη του και στο πρωτοφανές πρόστιμο:

3B9668EF C0E3 4F2D AD19 39BD497EFC4C

Η φωτογραφία αυτή λοιπόν δεν μπορεί να μη μας ξυπνήσει τις γνωστές μνήμες από την Πάρνηθα:

Μητσοτάκης Πάρνηθα

Είναι πλέον ηλίου φαεινότερον ότι ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης όχι μόνο δεν τρώει πρόστιμα, αλλά σίγουρα θα υπάρχει κάποια κρυφή μελέτη που αποδεικνύει ότι ο κορονοϊός δεν κολλάει και δεν μεταδίδεται από Μητσοτάκη.
Ο ίδιος ο «δράστης», ο οποίος, μάλιστα, συνελήφθη από αστυνομικούς, δηλώνει σε σχετική ανάρτησή του στο Facebook, πως, όταν ξεκίνησε η ιστορία με την Covid-19, εδώ και ένα χρόνο, ο σύλλογος έθεσε σαν στόχο να μη γίνει κανένας, άθελά του, αιτία μετάδοσης της πανδημίας έστω και σε ένα άτομο, γι’ αυτό και διακόπηκε κάθε ομαδική δράση, πριν καν χρειαστεί να θεσμοθετηθεί το μέτρο. Επίσης, στόχος ήταν να μην εγκαταλείψει ούτε ένας από τον σύλλογο την ατομική άθληση και την άσκηση.

«Γι’ αυτό δεν επιλέξαμε την “εύκολη λύση” της διακοπής των πάντων, αλλά κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη συνέχιση όλων. Πάντα, αποκλειστικά και μόνο σε ατομικό επίπεδο. Όπως κάναμε και χθες, στην ατομική πεζοπορία Μακρινίτσα – Χάνια – Δυτικό Καταφύγιο, κ.ά., διάρκειας για εμένα 9 ωρών», αναφέρει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν μέλη του συλλόγου που έκαναν 7 ώρες πεζοπορία και άλλα που έκαναν 10 ώρες. «Άλλος γύρισε στα μισά της διαδρομής και όποιος ασχολείται με την δραστηριότητα ξέρει πως και να θέλεις να κινηθείς σε “συνάθροιση”, είναι αδύνατο. Οι ειδικοί δεν ξέρουν ότι και να θέλεις να κάνεις ομαδική πεζοπορία, δεν γίνεται, λόγω της στενότητας των μονοπατιών, ενώ αγνοούν και ότι στις πεζοπορίες είναι υποχρεωτικό να κινούνται αρκετά άτομα για λόγους ασφαλείας σε απόσταση, π.χ., ενός χιλιομέτρου, με συνέπεια να μας αναγκάζουν να πορευόμαστε μόνοι, θέτοντας κάθε φορά σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλειά μας.

»Όταν επιστρέψαμε στη Μακρινίτσα, εγώ και ένας φίλος συναθλητής (μέχρι τρεις επιτρέπεται στην άσκηση, μέχρι 100 στις συναθροίσεις… δύο ήμασταν), είδαμε περιπολικό. Και επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, πήγαμε προς αυτό. Που να ξέραμε ότι κάποιος έκανε καταγγελία για ομαδική δράση. Το αποτέλεσμα ήταν πρόστιμο 300 ευρώ στον συναθλητή και σύλληψη για εμένα μετά συνοδείας προστίμου 5.000 ευρώ, καθότι τυγχάνω πρόεδρος του ΣΔΥ Βόλου.

prostimo
το περί ου ο λόγος πρόστιμο

«Έφαγαν πρόστιμο και πεζοπόροι τελείως άσχετοι με εμάς»

»Το ακόμη πιο κρίμα είναι ότι πρόστιμο έφαγαν και άλλοι 4 πεζοπόροι, τελείως άσχετοι με εμάς, που κατέφθασαν λίγα λεπτά μετά τον τερματισμό μας και τους πήραμε στον λαιμό μας. Μετά από δεκαετίες ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τα διοικητικά του, ουδεμία αναγνώριση περίμενα ποτέ από την Πολιτεία. Αλλά το να συλλαμβανόμαστε κι από πάνω, με ξεπερνά. Χαίρομαι που ήρθαν έτσι τα πράγματα, καθώς μας δίνουν την αφορμή να περάσουμε στην αντεπίθεση.

»Ως άτομα και ως σύλλογοι θα στραφούμε ομαδικά εναντίον όσων μέτρων μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και μας στερούν τα συνταγματικά ατομικά δικαιώματα. Θα διεκδικήσουμε τις ανάλογες αποζημιώσεις, κι ας τις πάρουμε μετά από 10 χρόνια. Αλλά θα τις πάρουμε. Ως σύλλογος συνεχίζουμε κανονικότατα την ατομική μας δράση 365 ημέρες τον χρόνο, με τον τρόπο που προβλέπεται και γνωρίζετε.

»Θα επανέλθουμε εντός της ημέρας με κείμενο για συλλογή υπογραφών από άτομα και συλλόγους από όλη την Ελλάδα προκειμένου να στραφούμε πλέον νομικά εναντίον όσων μέτρων καταστρατηγούν τα ατομικά μας δικαιώματα».

  • Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Παλάντζα:

*Πηγή: libre.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ