Η εισήγηση Κικίλια για καθολικό lockdown – Κλίμα ανησυχίας στους πολίτες για την εξέλιξη της κατάστασης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναβρασμός στο Μαξίμου και κλίμα ανησυχίας στους πολίτες μετά την δημόσια εισήγηση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια για καθολικό lockdown.

Όπως είπε ο υπουργός: Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώριο για αμφισβήτηση. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ 6/2 είχαμε 231 διασωληνώσεις, 7/2 245, 8/2 260. Δηλαδή, 15 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου – Πάμε σε καθολικό lockdown

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την περίοδο 24/1-3/1 είχαμε σημαντική αύξηση στις ηλικίες 0-9 και στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουμε 71% κατειλημμένες ΜΕΘ, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 62%. Πλέον έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. Αυτά είναι τρία στοιχεία, που μας ανησυχούν και μας προβληματίζουν.

Δίνουμε μάχη με το χρόνο τώρα, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού. Πρέπει να βαδίσουμε στον σωστό δρόμο. Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, η εισήγησή μου θα είναι στην επιτροπή ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τέτοιο, τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση σύντομα. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή. Πάντα η επιτροπή εισηγείται, εγώ οφείλω να παραθέσω όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ