Η Μαρέβα Μητσοτάκη διαψεύδει Αιγυπτιακά δημοσιεύματα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, διέψευσε δημοσιεύματα αιγυπτιακών μέσων που την ήθελαν να επισκέπτεται την Αίγυπτο αυτές τις ημέρες. Με μήνυμα της στον προσωπικό της λογαριασμό, διέψευσε ότι βρίσκεται στην Αίγυπτο σε ταξίδι, ενώ τόνισε ότι τα δημοσιεύματα παρά το ότι αναρτήθηκαν σήμερα, αναφέρονται σε ταξίδι της και επίσκεψη σε υπό κατασκευή μουσείο που έγινε το 2019.

CA83B592 6810 4605 9A0E 71B0BD2F5139
Τα δυο δημοσιεύματα όπως φαίνονται στη μηχανή αναζήτησης Google

Μετά την παρέμβαση της Μαρέβα Μητσοτάκη, το ένα από τα δύο δημοσιεύματα έχει αποσυρθεί. Άγνωστο γιατί τα αιγυπτιακά μέσα ανέφεραν την παλαιότερη επίσκεψη της συζύγου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δτα έργα κατασκευής του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου (GEM) που έγινε το 2019, ως σημερινή.

7C100DC0 B883 4C16 8A90 8B39E2575212
Η δημιουργία του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου (GEM) είναι ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα κατασκευής και αρχαιοτήτων που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Αίγυπτο. Προορίζεται ως ένα νέο και σύγχρονο σπίτι για το Τουταγχαμών, τη διατήρηση, την επιστημονική και αρχαιολογική έρευνα στην Αίγυπτο και τον τομέα της Αιγυπτολογίας. Επιπλέον, το όραμα της GEM είναι να είναι το σημαντικότερο εξαιρετικό μουσείο για την αρχαία αιγυπτιακή ιστορία και πολιτισμό και να αποτελεί παράδειγμα της αλληλεπίδρασης και της πολιτιστικής ανταλλαγής της Αιγύπτου με τον κόσμο, το παρελθόν και το παρόν.
Βρίσκεται κοντά στα πεδία των πυραμίδων της Γκίζας, το GEM και χρησιμεύει για τη συμβολική σύνδεση του παρελθόντος της Αιγύπτου με το μέλλον του. Το μουσείο είναι μέρος του Υπουργείου Αρχαιοτήτων (MoA) και επικεντρώνεται στην προβολή της ποικιλομορφίας της αρχαίας αιγυπτιακής πολιτιστικής κληρονομιάς και στη διατήρηση της συναρπαστικής κληρονομιάς της Αιγύπτου.
Ενώ οι κύριες εγκαταστάσεις προβολής βρίσκονται υπό κατασκευή, το GEM Conservation Center ολοκληρώθηκε το 2010 και είναι γεμάτο δραστηριότητα. Το GEM έχει μέγεθος περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και θα κατασκευαστεί με κόστος περίπου ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Το GEM θα καλύψει και θα εμφανίσει την ιστορία και τον πολιτισμό του αρχαίου αιγυπτιακού πολιτισμού από τις πρώτες προδυναστικές αποδείξεις μέσω της Ελληνορωμαϊκής περιόδου. Περίπου 100.000 κομμάτια με την επίδειξη και αποθήκευση στο GEM, το πιο διάσημο μεταξύ αυτών είναι η συλλογή του Golden Pharaoh, Tutankhamun. Το μεγάλο κολοσσιαίο άγαλμα του θρυλικού βασιλιά Ραμσή Β ‘, που είχε προηγουμένως εμφανιστεί στο Σταθμό Ραμσή του Καΐρου, θα δεχτεί επισκέπτες στο μουσείο στην είσοδο. Το δεύτερο σκάφος του βασιλιά Khufu σχεδιάζεται να αποκατασταθεί και να εμφανιστεί στο GEM σε μια ξεχωριστή γκαλερί όταν ολοκληρωθεί το έργο αποκατάστασης και συντήρησης. Το GEM θα έχει έξι τεράστιες γκαλερί θεματικών και χρονολογικών εκθεμάτων, προσφέροντας χιλιάδες ευκαιρίες εργασίας κατά την κατασκευή και μετά το άνοιγμα. Το GEM θα ανοίξει εν μέρει στο κοινό το 2018 και θα είναι σε θέση να δέχεται εκατομμύρια τουρίστες ετησίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ